Εντολή Τραμπ η εξόντωση του Σουλεϊμάνι στη Βαγδάτη- Πανηγύρισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter | dete

Εντολή Τραμπ η εξόντωση του Σουλεϊμάνι στη Βαγδάτη- Πανηγύρισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την εξόντωση του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

Τα ξημερώματα έγινε επίθεση με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, που ήταν επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης. Οι Ιρανοί αμέσως κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για την επίθεση, κάτι που λίγες ώρες μετά, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε.

«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση. Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter την αμερικανική σημαία, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο – και χωρίς να γράψει κάποιο σχόλιο- για την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο του ζήτησε να σχολιάσει τον θάνατο του Σουλεϊμανί στην επιδρομή στο Ιράκ.