Ενθουσιασμένοι 350 μαθητές που συμμετείχαν σε κοινές δράσεις με μαθητές ειδικών σχολείων – Απίστευτη εμπειρία | dete

Ενθουσιασμένοι 350 μαθητές που συμμετείχαν σε κοινές δράσεις με μαθητές ειδικών σχολείων - Απίστευτη εμπειρία

Ολοκληρώθηκε το σύνολο των εκδηλώσεων του δεκαημέρου δράσεων στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου,  με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με το βροντερό παρών που έδωσαν πάνω από 350 μαθητές ειδικών σχολείων και σχολείων γενικής παιδείας.

Συγκεκριμένα 200 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και 150 μαθητές γυμνασίων συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με συμμαθητές τους, του 1ου και 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Πατρών, σε τρία γήπεδα της πόλης των Πατρών.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν συναισθήματα και κοινούς στόχους κάνοντας μεικτούς αγώνες με τα μάτια τους δεμένα με μαντήλια, παίζοντας παιχνίδια με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, παιχνίδια με τη χρήση μπάλας με κουδουνάκι, κάνοντας ρήψη ακοντίου και δίσκου, παίζοντας boccia, κάνοντας μαζί τραμπολίνο, παιχνίδια στη δοκό και παιχνίδια εξοικείωσης στον τάπητα της ενόργανης γυμναστικής.

 

Πληθώρα θετικών δηλώσεων υπήρξε από μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες όπως «Ένιωσα απίστευτη αλληλεγγύη, μέσα στο παιχνίδι ήμασταν όλοι ίδιοι», «…με τέτοιες δράσεις το σχολείο γίνεται ΣΧΟΛΕΙΟ», «…μόλις πήγα σπίτι μου ανυπομονούσα να μοιραστώ τη χαρά μου για τη γέφυρα που έχτισα, ένιωσα πολύ υπερήφανη που ήμουν μέρος αυτής της διαδικασίας», «…στην αρχή ήμουν μουδιασμένος, σήκωσα το χέρι μου για να πάρω μέρος στο παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή μας είχαν πει οι καθηγητές μας πως πρέπει να πάμε, μέχρι να φύγουμε όμως έκανα τόσους φίλους και πραγματικά διασκέδασα, ήταν πολύ διασκεδαστικά τα παιχνίδια και οι καθηγητές, στο τέλος δεν θέλαμε να φύγουμε!», « ..τώρα κατάλαβα πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μας…», «..με συντάραξε ως εκπαιδευτικό η «ελαφρώς μουδιασμένη» στάση  των μαθητών μας κατά την είσοδο μας και το αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στη συμπεριφορά τους. Δεν θα ξεχάσω τα χαμόγελα που μοιράστηκαν αλλά και τα πειράγματα μεταξύ τους κατά την διάρκεια των παιχνιδιών αλλά  με τους συμμαθητές τους των ειδικών σχολείων, ένιωσα πολύ έντονα μέσα μου τον λόγο που επέλεξα να γίνω εκπαιδευτικός..» και πολλά άλλα που επισφράγισαν την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης των αθλητικών εκδηλώσεων ήταν η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Πολυξένη Κοτρέτσου και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Αθανάσιος Ρισβάς με την υποστήριξη της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφίας Χριστοπούλου και του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρου Μπαρή, με την κομβική συμβολή των καθηγητών φυσικής αγωγής των ειδικών σχολείων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος  παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις,  εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή του συνόλου της σχολικής κοινότητας και των τριών περιφερειακών ενοτήτων σε πολυάριθμες, πολυποίκιλες και συνάμα καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια του Δεκαήμερου Ευαισθητοποίησης για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, νιώθοντας την ανάγκη να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στο σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα υλοποιώντας και συμμετέχοντας σε δράσεις που  οδήγησαν στην επίτευξη  μαθησιακών στόχων μεγάλης αξίας.