Ενημερωτική δράση & στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών | dete

Ενημερωτική δράση & στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας & με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών που είναι η 25η Νοεμβρίου, διοργανώνεται κοινή δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διανείμει σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 11.00 – 13.00.

Στην Πάτρα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το υλικό θα διανεμηθεί στην πλατεία Γεωργίου έμπροσθεν του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων.

Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι πολίτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του φαινομένου.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι "Έχεις Φωνή είμαστε δίπλα σου".