ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Τι λένε οι πολίτες για τον Δήμαρχο Πάτρας; | dete

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Τι λένε οι πολίτες για τον Δήμαρχο Πάτρας;

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από την ανάληψη καθηκόντων του νέου δημάρχου, με προίκα την μεγαλοπρεπή νίκη, που αποτυπώθηκε σε ένα ποσοστό β' γύρου 63,51% και 60.225 ψήφους, για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ και τον Κώστα Πελετίδη.
Εναν δήμαρχο που η πλειοψηφία των πολιτών της Πάτρας χαρακτηρίζει ως καλό άνθρωπο, παιδί του λαού. Με αφορμή τον έναν χρόνο που πέρασε και βρήκε τον Κώστα Πελετίδη στην καρέκλα του δημάρχου στον Δήμο Πατρέων, η «Πελοπόννησος» βρέθηκε στην καρδιά της πόλης για να ρωτήσει τον κόσμο. Πώς τους φαίνεται ο δήμαρχος, είναι ευχαριστημένοι; Και εάν ήταν μπροστά τους, τι θα ζητούσαν από αυτόν ως δημότες, ενδεχομένως και ψηφοφόροι του;
Σύμφωνα με τις απόψεις των πολιτών, η πλειοψηφία πιστεύει ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην πόλη σε σχέση με πριν, όμως δικαιολογεί τον δήμαρχο λόγω των συγκυριών.
Από την άλλη, υπάρχει και η μερίδα των πολιτών που είναι ευχαριστημένη, αλλά θα ήθελε να εφαρμοστούν έργα που δεν υλοποιήθηκαν ή δεν δόθηκε κάποιου είδους προσοχή σ' αυτά. Υπάρχει όμως και μια μερίδα πολιτών που πιστεύουν ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε.
Ευχαριστημένοι και μη από τον Kώστα Πελετίδη ανέφεραν πως θα πρέπει να δοθεί πρωτεύουσα σημασία σε θέματα όπως η καθαριότητα. Επιπλέον δε, θα πρέπει να υπάρξει ευαισθησία σε θέματα απόρων και άστεγων, που βρίσκονται στα πεζοδρόμια και είναι παραμελημένοι σε διάφορα σημεία μέσα στο κέντρο της πόλης. Αλλο θέμα που ανέφερε η πλειοψηφία των πολιτών ήταν το κυκλοφοριακό, τα διπλοπαρκαρίσματα και η κατάσταση με τα φανάρια, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ενώ, όπως τόνισαν, σημαντική για την εικόνα της πόλης θα ήταν η διατήρηση αλλά και καλλιέργεια έκτασης πρασίνου στο κέντρο.