Εμπορικός Πάτρας: Η μεταφορά δανείων ΤΕΜΠΤΕ στις εφορίες χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις

23.09.2020 / 8:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patrasemporikos

Η ανακοίνωση:

Σε περίοδο πανδημίας και νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης γίνεται μαζική μεταφορά των κόκκινων δανείων του ΤΕΜΠΤΕ (δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου) στις εφορίες. Αυτό σημαίνει ειδικά αυτήν την χρονική στιγμή την χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις που λόγω κρίσης, υψηλών τόκων και προσαυξήσεων βρέθηκαν σε αδυναμία εξυπηρέτησης αυτών των δανείων. Σημαίνει κατασχέσεις, αδυναμία ευνοϊκών ρυθμίσεων, έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Και όλα αυτά την στιγμή που :

  • Τράπεζες προχωρούν σε προκλητκές διαγραφές χρεών και ρυθμίσεις μεγαλοφειλετών
  • Τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα
  • Η ανασφάλεια των πολιτών τόσο στον υγειονομικό όσο και στον οικονομικό τομέα μεγαλώνει καθώς ορισμένα από τα υγειονομικά μέτρα είναι  αντιφατικά  και διακινούνται  φημολογίες για νέο lockdown. Όλα αυτά συμβάλλουν στην περαιτέρω καθίζηση της αγοράς και δίνουν τροφή στους αρνητές της επιστήμης και της πραγματικότητας.

Ζητάμε άμεσα την αναστολή του μέτρου της μεταφοράς των δανείων του ΤΕΜΠΤΕ στις εφορίες και να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες ευνοϊκών ρυθμίσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα