ΕΛΣΤΑΤ: Αντί για ανάπτυξη… ύφεση στην ελληνική οικονομία | dete

ΕΛΣΤΑΤ: Αντί για ανάπτυξη... ύφεση στην ελληνική οικονομία

Αντί για ανάπτυξη... ύφεση στην ελληνική οικονομία το δ' τρίμηνο του 2016 παρουσίασε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ,αναθεωρώντας σημαντικά προς τα κάτω τα στοιχεία για την πορεία της σε σχέση με την πρώτη μέτρηση.

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη μέτρηση της στατιστικής αρχής διαπιστώνεται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, εμφανίζεται μειωμένο κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.

Την ίδια στιγμή, συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση κατά 1,1%έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Εξάλλου, από την ΕΛΣΤΑΤ υπήρξαν αναθεωρήσεις, μικρότερης κλίμακας, και στα προηγούμενα τρίμηνα, όπως για παράδειγμα, το τρίτο, όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση αντί αρχικής εκτίμησης για 2,2%.

Αυτό που προκύπτει, άρα, με βάση τις παραπάνω αναθεωρήσεις, είναι το το 2016 έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (0,05%) αντί της προηγούμενης εκτίμησηςγια θετική πορεία 0,3%.