Ελευθερία Αγραφιώτου: Νέα στοιχεία για τον δράστη! Προσωπικές διαφορές ή μανιακός δολοφόνος που ετοιμάζει το επόμενο φρικιαστικό έγκλημα; | dete

Ελευθερία Αγραφιώτου: Νέα στοιχεία για τον δράστη! Προσωπικές διαφορές ή μανιακός δολοφόνος που ετοιμάζει το επόμενο φρικιαστικό έγκλημα;

Τις τηλεφωνικές επαφές που είχε στις 21 Απριλίου, η άγρια δολοφονημένη Ελευθερία Αγραφιώτη εξετάζουν προσεκτικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που προσπαθούν να βρουν μια λύση σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα. Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να εμπλέκουν στην δολοφονία τον30χρονο “δράκο” του Αμαρουσίου, επιμένουν στην ανάκριση του, καθώς έχουν στην διάθεση τους κάποιες ενδείξεις, πλην όμως δεν έχουν αποδείξεις.

Όσον αφορά στις κλήσεις που έχουν γίνει από το κινητό της άτυχης 69χρονης την επίμαχη ημέρα της δολοφονίας, 21 Απριλίου δηλαδή, είναι κάποιες προσωπικές της επαφές πουδεν προσδίδουν δυναμική στις έρευνες της Ασφάλειας.

Ωστόσο από την εξερεύνηση του χώρου που διεπράχθη το φριχτό έγκλημα, δηλαδή το δεύτερο υπόγειο γκαράζ του Σούπερ Μάρκετ αλλά και το τρίτο υπόγειο που είναι εγκαταλελειμμένο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπιστώνουν ότι έχουν να κάνουν με ένανπροσεκτικό δράστη, ο οποίος είναι δυνατόν να φορά ακόμα και χειρουργικά γάντια, για να μην αφήσει βέβαια αποτυπώματα.

Αυτό που θέλουν εναγωνίως οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν, είναι το ακριβές κίνητρο του δράστη. Ναι μεν προσανατολίζονται στη δολοφονία με σεξουαλικά κίνητρα, πλην όμωςδεν μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση εάν αυτό το κίνητρο εμπεριέχει και τοστοιχείο της προσωπικής σεξουαλικής διαφοράς.

Σε αυτή την περίπτωση μειώνεται ο κύκλος των υπόπτων, καθώς ο δράστης - σύμφωνα πάντα με τα σενάρια που εξετάζονται- γνωρίζει την άτυχη γυναίκα και της είχε στήσει καρτέρι, με σκοπό να την κακοποιήσει και να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με όσα λεει στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: “...ίσως σε 10 - 15 μέρες να έχουμε στα χέρια μας το ακριβές κίνητρο του δράστη. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκαθαρίσουν πολλά και θα φθάσουμε έτσι στην εξιχνίαση του εγκλήματος”.

Προσωπική διαφορά ή... μανιακός δολοφόνος;

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε ένα ερώτημα προσπαθούν να δώσουν απάντηση. Το μίσος και τη μανία που έδειξε ο δράστης, απέναντι στο θύμα του, το οποίο κακοποίησε βάναυσα και σκότωσε με το χειρότερο τρόπο.

Αυτό το μίσος λοιπόν και η μανία προέρχεται από κάποια προσωπική διαφορά ίσως με σεξουαλικό κίνητρο, ή πρόκειται για έναν μανιακό, ο οποίος αρέσκεται να κακοποιεί τα θύματά του, κυρίως γυναίκες ανήμπορες να αντιδράσουν;

Στην περίπτωση που είναι η πρώτη εμφάνιση ενός μανιακού δολοφόνου, τότε ίσως σύντομα η κοινή γνώμη να βρεθεί εκ νέου μπροστά σε ένα φρικιαστικό έγκλημα, καθώς ένας “serial killer” στο πρώτο του έγκλημα, πάντα περιμένει να δει την αντίδραση της ψυχοσύνθεσής του.

Εάν η πράξη του, του προσέφερε ευχαρίστηση, τότε περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την ειδεχθή δολοφονία προετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη φρικιαστική του κίνηση.

Θεοδόσης Πάνου