Ελένη Τοπαλούδη: Με κλάματα κατέθεσε η φίλη της – Προκλητικός ο ένας κατηγορούμενος | dete

Ελένη Τοπαλούδη: Με κλάματα κατέθεσε η φίλη της - Προκλητικός ο ένας κατηγορούμενος

Ο  τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ελένη Τοπαλούδη πριν βρει τραγικό θάνατο, η φίλη της, κατέθεσε την Παρασκευή στη δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η φοιτήτρια, φίλη της Ελένη Τοπαλούδη, ξεσπώντας σε κλάματα από την πίεση των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που είχε με τη νεαρή κοπέλα λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν το “καλύτερο άτομο που είχε γνωρίσει ποτέ!”. Έκανε λόγο για ένα καλοκάγαθο κορίτσι, το οποίο δεν ήταν καχύποπτο. “Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα, όπως και εγώ…”, τόνισε.

Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει”.

Να σημειωθεί ότι ο νέος που είχε γνωρίσει η Ελένη και στον οποίο αναφέρθηκε σήμερα η φίλη της στο δικαστήριο είναι ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 21 ετών σήμερα.

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε πως έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό (sms) από την Ελένη, στη μία τα ξημερώματα, το οποίο της έλεγε “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”. Ωστόσο, η μάρτυρας το είδε το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Η πίεση της εισαγγελέως

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας, έθεσε στη φίλη της Ελένης σωρεία ερωτήσεων παρατηρώντας μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα φειδωλή στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο και πως αναφέρει συνεχώς “δεν θυμάμαι, ότι είχα πει τότε”. “Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα”, απάντησε η νεαρή κοπέλα.

Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας. Όχι καλά είμαι

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, η μάρτυρας απέκρουσε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων πως η Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά με τους δύο δράστες. “Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε είχαμε ταιριάξει πολύ”ανέφερε.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο…

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας : Όντως φαίνεται καλό παιδί.

Τότε, ο 21χρόνος κατηγορούμενος, προκλητικά, άρχισε να γελάει την ώρα που καθόταν στο εδώλιο.  “Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Ελπίζω να σας κοπεί το γέλιο! Είστε προκλητικός! Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό το πράγμα, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε!”, του είπε η εισαγγελέας.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε αυτό το σημείο ξέσπασε για μία ακόμα φορά, λέγοντας: “Έτσι παρέσυρε και άλλα κοριτσάκια…”.