Εκοψαν τούρτα στον Τσίπρα oι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία | dete

Εκοψαν τούρτα στον Τσίπρα oι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Αφού "μάλωσαν" με την αστυνομία, αφού κατήγγειλαν λογοκρισία και ξυλοδαρμούς, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τελικά έκαναν τα… γενέθλια των δυο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απλά, δεν τα έκαναν μπροστά στο Μαξίμου αλλά στην αρχή της Ηρώδου Αττικού.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25.01.2017) τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησαν από τη Ρηγίλλης την πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Με στόχο να κόψουν… τούρτα και να σηκώσουν πανό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη δεν έχει οριστεί η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όταν έφτασαν στην οδό Λυκείου, βρήκαν απέναντί τους μια κλούβα, άνδρες και γυναίκες των ΥΜΕΤ, που τους "έκοβαν" το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Επικράτησε μια μικροένταση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε απόπειρα… λογοκρισίας από τη φρουρά του πρωθυπουργού γιατί, είπε, ότι ήθελαν να ελέγξουν το περιεχόμενο του πανό και τελικά πέρασε μια αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Το γεγονός όμως ότι η αντιπροσωπεία πέρασε αλλά όχι συνοδεία δημοσιογράφων έκανε τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να κάνουν… στροφή, να γυρίσουν πίσω και να βγουν στην αρχή της Ηρώδου Αττικού. Και αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στο αποκλεισμένο Μέγαρο Μαξίμου, έκοψαν την τούρτα και άνοιξαν το πανό τους στην αρχή του δρόμου, για συμβολικούς προφανώς λόγους.