Εκλογές Γαλλίας: Η πρωτιά Μακρόν έφερε ανάκαμψη του ευρώ | dete

Εκλογές Γαλλίας: Η πρωτιά Μακρόν έφερε ανάκαμψη του ευρώ

Η ανακούφιση των επενδυτών είναι προφανής, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και το γεγονός ότι στη Γαλλία δεν επικράτησε μια επιλογή μεταξύ δύο ριζοσπαστικών, αντιευρωπαϊστών υποψηφίων για την προεδρία της χώρας.

Το ευρώ ανέκαμψε στα πρώτα αποτελέσματα των χρηματιστηρίων της Ασίας χθες, ενώ οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων αναμένονταν να πέσουν και οι γαλλικές μετοχές να ανακάμψουν σήμερα το πρωί.

Πολλαπλές προβλέψεις δείχνουν τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και την ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λεπέν έτοιμους για τη μάχη του δεύτερου γύρου στις 7 Μαίου, αφού ήρθαν αντίστοιχα πρώτος και δεύτερη στον πρώτο γύρο χθες.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών ήταν ότι ο ακροαριστερός και ευρωσκεπτικιστής Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος έδειχνε να έχει ανέβει στα ποσοστά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, θα μπορούσε να προηγηθεί του Μακρόν και να μπει στον τελικό γύρο ως ανταγωνιστής της Λεπέν, δίνοντας στους ψηφοφόρους την επιλογή μεταξύ δύο ριζοσπαστικών υποψηφίων που απειλούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Η εικασία τώρα είναι ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι θα συσπειρωθούν γύρω από τον Μακρόν, να αποτρέψουν την Λεπέν από την προεδρία, και επομένως αυτό θα φέρει ένα αποτέλεσμα υπέρ του κατεστημένου και της Ευρώπης το οποίο θα είναι θετικό για την διάθεση ανάλυψης κινδύνου τη Δευτέρα το πρωί", είπε ο Ρίτσαρντ Μακγκουάιαρ, επικεφαλής της στρατηγικής των επιτοκίων της τράπεζας Rabobank.

Πηγή:  | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/332986/ekloges-gallias-i-protia-makron-efere-anakampsi-toy-eyro#ixzz4f8Qbms3n