ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: 130 χρόνια εφημερίδας «Πελοπόννησος» | dete

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: 130 χρόνια εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Τα 130 κλείνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» την Κυριακή. Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1886. Και δρομολόγησε σειρά εκδηλώσεων μέσα στο 2016, με τις οποίες τιμά την επέτειο μαζί με το αναγνωστικό κοινό και την αχαϊκή κοινωνία, την οποία εξίσου αφορά η ιστορία της εφημερίδας. Γιατί εφημερίδα και κοινωνία συμπορεύονται επί 13 δεκαετίες, με σχέση αλληλεπίδρασης και αμοιβαίας αναφοράς.
Οι επόμενες δράσεις, που προγραμματίζονται, είναι οι ακόλουθες:
1. Εκδοση ειδικού ενθέτου, που θα κυκλοφορήσει μαζί με την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» το Σάββατο 9 Ιουλίου. Θα περιέχει αφιέρωμα στη διαδρομή της εφημερίδας.
2. Ειδικό τεύχος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»: Θα κυκλοφορήσει την 10η Ιουλίου, με ολοσέλιδα ανάτυπα ιστορικών φύλλων, από το 1886 μέχρι σήμερα.
3. Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 130 χρόνων, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών: Θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 10 Ιουλίου. Θα περιλαμβάνει video με την ιστορία της «Π», ομιλία του εκδότη της εφημερίδας, Θεόδωρου Λουλούδη, καθώς και ειδική μουσική εκδήλωση, με την πατρινή performer Νίνα Λοτσάρη. Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο «Κόσμος» εύχεται στην «Πελοπόννης» να συμπληρώσει και δεύτερη και τρίτη εκατονταετία στην ενημέρωση.