Εκατοντάδες «αποκελισμένοι» στο Ιόνιο και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Δεύτερη ημέρα δεμένα τα πλοία | dete

Εκατοντάδες «αποκελισμένοι» στο Ιόνιο και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Δεύτερη ημέρα δεμένα τα πλοία

Αποκλεισμένοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Κυλλήνη αλλά και στα νησιά του Ιονίου παραμένουν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εκατοντάδες επιβάτες και δεκάδες χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων, μετά τη νέα 24ωρη απεργία που αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

 

Στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν προορισμό την Ιταλία εκτιμάται πως συνολικά ανέρχονται σε περισσότερους από 2.000 ενώ χιλιάδες είναι και αυτοί οι οποίοι περιμένουν για δεύτερη ημέρα να ταξιδέψουν από και προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Κέρκυρα, Παξούς και Κύθηρα.

Εκατοντάδες είναι και τα Ι.Χ., φορτηγά και νταλίκες που επίσης παραμένουν αναγκαστικά με σηκωμένο χειρόφρενο στα νησιά του Ιονίου αλλά και σε αναμονή εκτός των λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με τους δεύτερους σε μεγάλο ποσοστό να έχουν προορισμό λιμάνια της Ιταλίας . Στα δύο λιμάνια ( Πάτρα – Ηγουμεντίτσα) μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων βρίσκονται σε «σταλία» με κίνδυνο να χαθούν ημερομηνίες παράδοσης αλλά ακόμα και καταστροφής τους.