Εικόνες που σε γαληνεύουν από την Φοινικούντα

19.09.2020 / 20:09
γκο-33-12

 εικόνα της σε παραπέμπει σε νησί με τα πλακόστρωτα σοκάκια και το λευκό χρώμα να κυριαρχεί. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο προορισμό στη Μεσσηνία, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για όσους αποζητούν στιγμές πραγματικής ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα.

Ο λόγος για την Φοινικούντα, το πάλαι ποτέ ορμητήριο των πειρατών. Επίσημα, το όνομα της καθιερώθηκε το 1930, ενώ το «Φοινικούντα» θεωρείται πως το πήρε πιθανόν από τους Φοίνικες, οι οποίοι σαν ναυτικός λαός αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου και ίδρυσαν στη σημερινή θέση Ανεμόμυλος το χωριό.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοελλαδικής περιόδου ήταν κυρίως ναυτιλιακό κέντρο, ενώ κάποιες εποχές αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών. Ο Παυσανίας την αναφέρει ως λιμάνι, με το όνομα «Φοινικούς Λιμήν».

Η Φοινικούντα βρίσκεται στο μέσο σχεδόν της διαδρομής μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης και είναι χτισμένη ακριβώς απέναντι από το σύμπλεγμα των Οινουσσών, που το απαρτίζουν τα νησάκια Σαπιέντζα, Σχίζα και Αγία Μαριανή. Και χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα όμορφο ψαροχώρι που μπορείς να το επισκεφτείς και το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα