Εικόνες ντροπής στο κολυμβητήριο της Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ | dete

Εικόνες ντροπής στο κολυμβητήριο της Πάτρας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από το 2003, το παλιό κολυμβητήριο της Πάτρας, που βρίσκεται στην Αγυιά, ρημάζει και παραμένει "στοιχειωμένο". Ένα κολυμβητήριο, το οποίο το 1999 είχε φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης, μεταξύ των ομάδων ΝΟΠ-Ουίπεστ Βουδαπέστης. Πριν μερικούς μήνες η σημερινή αθλητική ηγεσία ξεκίνησε έρευνα για το πως έφτασε, το πάλαι ποτέ αθλητικό στολίδι της πολης σε αυτή την άθλια κατάσταση, συντάχθηκε μελέτη και το κολυμβητήριο της Αγυιάς εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος βρέθηκε εκείνη την εποχή στην Πάτρα, μίλησε για τα «εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν πεταμένα»!

Η υπόθεση έφθασε και στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ στο θέμα έχει παρέμβει και ο Δήμος. Μάλιστα η αξιοποίηση του χώρου έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα για την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Ωστόσο οι χρήστες της περιοχής της Αγυιάς και ιδιαίτερα οι χιλιάδες περιπατητές και δρομείς αγανακτούν. Μάλιστα έστειλαν και στον «Κόσμο» φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα… «μαύρα χάλια» της περιοχής. Σκουπίδια,  μπάζα… μέχρι και σύριγγες μετά από χρήση ναρκωτικών!

Να υπενθυμίσουμε πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ είχε δηλώσει πως τον Μάιο θα δημοπρατούνταν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου.

Την είδηση είχε δώσει ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Ιούλιος Συναδινός, όταν είχε επισκεφθεί την Πάτρα τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε πει ότι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν προϋπολογιστεί 240.000 ευρώ για την περίφραξη της πισίνας και την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Επίσης, θα αντικατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός και θα γίνει μερική περίφραξη των εγκαταστάσεων. Στην συνέχεια θα γίνει η εξωτερική περίφραξη όλης της έκτασης, ενώ όσον αφορά στην μελλοντική χρήση της πισίνας είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρουσα πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία γηπέδου μπιτς βόλεϊ. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει γίνει το παραμικρό.

 

Ο κ. Συναδινός με τον κ. Γρηγόρη τον Φεβρουάριο 2016