ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ! Τους πέταγαν όλους έξω! Ούτε ένα τοπικό μέσο δεν κάλυψε την εκδήλωση

 

Το σπίτι του Κωστή Παλαμά κάποτε επωλείτο. Και τότε η Πάτρα ξεσηκώθηκε. Οι απλοί πολίτες που μάζευαν υπογραφές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όλος ο λαός. Είχαν κατά νου βλέπετε τους στίχους του ποιητή. Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι
στοιχειό είναι και με προσκαλεί· ψυχή, και με προσμένει.
Και φθάσαμε στο σήμερα, 4 χρόνια μετά χάρη σε έναν Πατρινό ευεργέτη που το αγόρασε, να το εγκαινιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάποιοι όμως που βαπτίστηκαν διοργανωτές άφησαν έξω όλους όσους αγωνίστηκαν από το 2013 για να μείνει το σπίτι του Παλαμά ανέγγιχτο. Κάποιοι που δεν πληρώθηκαν για να το φτιάξουν, ούτε έκαναν μελέτες με το αζημίωτο. Αυτοί έμειναν απέξω. Όπως απέξω έμειναν και οι τοπικοί δημοσιογράφοι, βουλευτές κλπ κλπ. Ησαν αυτοί που όταν τους είχαν ανάγκη τους καλούσαν να συνδράμουν, σήμερα έβαλαν αστυνομικούς να τους εμποδίζουν. Δεν είναι τυχαίο πως κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης δεν είχε βίντεο από την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου μέσα στην αίθουσα και τα όσα είπε για το Μακεδονικό. Πλήρωσαν είπαν, ένα ιδιωτικό συνεργείο να καλύψει την εκδήλωση και ήρθε η ΕΡΤ. Φυσικά η ΕΡΤ εδωσε εικόνα εκείνη την στιγμή, μόνο στα αθηναϊκά κανάλια ενώ το ιδιωτικό συνεργείο θα δώσει εικόνα… κατόπιν εορτής. Εικόνες ντροπής στο σπίτι του ποιητή.

Οι αναφορές του τύπου «τραβάτε φύγετε ρε από δω,» μέλους του Δ.Σ. της στέγης γραμμάτων Κωστή Παλαμά, προς δημοσιογράφους αποτελεί νέα εποχή και νέα ήθη στην τέλεση των εγκαινίων ιδιαίτερα σε ένα ίδρυμα γραμμάτων! Να τους χαιρόμαστε τους διοργανωτές.

Και φυσικά τα ερωτήματα πολλά. Ποιος καθόρισε ποιοι θα εισέλθουν στον χώρο; Ποιος ήταν υπεύθυνος για τον Τύπο; Δοθηκε και συνέντευξη τύπου για να "διαφημίσουν" την εκδήλωση! Τότε... τα χρειάζονταν τα τοπικά μέσα. Το dete.gr σεβόμενο την ιστορικότητα της στιγμής αλλά και την προσφορά του Πατρινού αγοραστή του κτιρίου, ανήρτησε τα όσα το Αθηναϊκό πρακτορείο μετέδωσε για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα όσα είπε. Δυστυχώς οι διοργανωτές δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε ρεπορτάζ.