Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών - «Θα δώσουμε και την ψυχή μας για τη νίκη με τη Μεγάλη Βρετανία»

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών υποδέχεται αύριο (17:00) την αντίστοιχη της Μεγάλης Βρετανίας στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2019. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας η συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι, στην οποία έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο προπονητής της εθνικής γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, η αθλήτρια Κατερίνα Σωτηρίου, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ηλίας Κάτανας.

Ο Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε για το αυριανό παιχνίδι: «Η τέταρτη θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό μάς έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε μεγαθήρια στον όμιλο. Από την άλλη ούτε εμείς είμαστε μεγαθήριο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες καλύτερες από την Βουλγαρία και την Ελβετία που είχαμε στον όμιλο μας στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Βέβαια, έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε και πρώτοι στον όμιλο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει τέσσερις παίκτριες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και μία από αυτές μάλιστα παίζει και στο WNBA. Εμείς έχουμε μόνο την Σπανού. Όμως και οι υπόλοιπες παίκτριες είναι καλές και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για εμάς, αλλά η Εθνική τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το βασικότερό μας όπλο. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σωτηρίου τόνισε: «Έχουμε ανεβάσει τον πήχη μετά την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό. Ο καθρέφτης για την ομάδα μας είναι το γήπεδο και τώρα ξεκινάει κάτι νέο για εμάς. Η χαρά μας, βέβαια, που είμαστε στην εθνική είναι μεγάλη και αυτό μας δίνει κίνητρο για τη νίκη. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και τη θετική του ενέργεια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον αγώνα, είμαστε μια γροθιά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε τόσο πολύ. Είμαι πολλά χρόνια στην Εθνική και δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο μετά την κατάκτηση της 4ης θέση. Κάθε μια από εμάς είναι ευλογημένη που βρίσκεται στην Εθνική».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης, εξέφρασε την ελπίδα «... να φανεί γούρικη η πόλη της Κοζάνης για την Εθνική Γυναικών» και υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα πως «είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα και νομίζω ότι ο κόσμος θα στηρίξει την Εθνική Ομάδα. Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ηλίας Κάτανας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Εθνική Γυναικών ανέβασε τον πήχη με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας ως περιοχή, διαθέτοντας αυτό το στολίδι για την εθνική ομάδα, θέλουμε παράλληλα να κάνουμε γνωστή την φιλόξενη πόλη μας σε όλη την Ευρώπη. Η περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Αύριο ερχόμαστε να υλοποιήσουμε μια υπόσχεση του προέδρου μας, του κ. Βασιλακόπουλου, όταν είχαμε πρωτοδεί το γήπεδο στη Λευκόβρυση, το οποίο τότε δεν λειτουργούσε. Είχαμε πει ότι κάποια στιγμή η εθνική θα έρθει και θα παίξει σε αυτό το γήπεδο, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Αυτό το γήπεδο, πραγματικό αθλητικό «στολίδι», θα πρέπει να το διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού». Ακολούθως ο κ. Τσαγκρώνης ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, τη ΔΕΗ και την ΕΚΑΣΔΥΜ, έκανε έκκληση να είναι γεμάτο το γήπεδο στον αυριανό αγώνα, ενώ τόνισε ότι η ΕΟΚ «θα εξετάσει κάθε κάλεσμά της ΕΚΑΣΔΥΜ για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία να είναι εδώ η 4η ομάδα στην Ευρώπη», ευχαρίστησε τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΕΗ και την ΕΟΚ «για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την περιφέρειά μας» και εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρξει συνέχεια αυτής της εμπιστοσύνης και για μεγαλύτερες διοργανώσεις».

* Η εθνική γυναικών βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) για την πρόληψη και καταπολέμηση της νόσου.