ΠΑΤΡΑ: Εμφύλιο προκάλεσε ο Άδωνις στην τοπική Νέα Δημοκρατία! Ωμή παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΟΔΕ | dete

ΠΑΤΡΑ: Εμφύλιο προκάλεσε ο Άδωνις στην τοπική Νέα Δημοκρατία! Ωμή παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΟΔΕ

Καζάνι που βράζει θυμίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το σκηνικό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή των εκλεκτόρων, η διαπίστωση πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης υπερβαίνει το ρόλο του και εκμεταλλεύεται τη θέση του προκειμένου να επηρεάσει καταστάσεις και ψηφοφόρους υπέρ του Α. Μαζαράκη, ο οποίος είναι ένας από τους διεκδικητές της προεδρίας σε επίπεδο νομού, άναψε φωτιές.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγω για μεθόδους οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν τα όσα έχει δηλώσει αμέσως με την εκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα, ότι τέτοιες μέθοδοι ανοίγουν τραύματα αντί να επουλώνουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στις σάρκες του κόμματος τα προβλήματα του παρελθόντος.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με αφορμή διαρροές και από τις δύο πλευρές των διεκδικητών, οι οποίες σε πολλές προπτώσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή εξακολουθεί να είναι διχοτομημένη και με ανοικτές τις πληγές της.

Ο γιατρός επέλεξε …μάγειρα
Στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του Α. Μαζαράκη να επιλέξει και να έχει ως υποψήφιο από τον χώρο της υγείας ως εκλέκτορα έναν βοηθό μάγειρα στο ΠΠΝΠ. Στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν με νόημα , πως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ένας γιατρός – όπως ο κ. Μαζαράκης – να προτείνει ως εκπρόσωπο από τον χώρο της υγείας έναν μάγειρα , όταν η δημόσια υγεία βρίσκεται υπό διάλυση.

Το σκεπτικό
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις υποστηρίζουν πως η κίνηση Μαζαράκη να έχει ως υποψήφιο από το χώρο της υγείας κάποιον που είναι μάγειρας στο ΠΠΝΠ, θα του φέρει εκλογική πελατεία δεδομένου ότι στις κάλπες θα πάνε και πρόσωπα τα οποία παρότι εργάζονται στο χώρο της δημόσιας υγείας , αλλά δεν έχουν άμεση σχέση με την παροχή υπηρεσιών υγείας, και θα αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υποψήφιοι σε διπλό ρόλο;
Το όλο σκηνικό εμπεριέχει κάτι από κατασκοπεία, καθώς τιε τελευταίες ημε΄ρες πληθαίνουν οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένοι υποψήφιοι που έχουν βάλει την υπογραφή τους για τη στήριξη του ενός εκ των δυο διεκδικητών της προεδρίας της ΝΟΔΕ, παίζουν διπλό ρόλο. Μάλιστα από βουλευτικό γραφείο το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητα Μαζαράκης διαρρέεται πως «ο Μάκκας δεν θα ξέρει από πού θα του έρθει. Αφήστε τον να νομίζει πως κάποιοι είναι μαζί του …».

Τα δύο μέτωπα
Η υποψηφιότητα Μάκκα στηρίζεται από τον βουλευτή Αχαΐας ΑνδρέαΚατσανιώτη και τον πολιτευτή Δημ. Τριανταφυλλόπουλο , ενώ αυτή του ΑνδρέαΜαζαράκη από τους Αγγ. Τσιγγρή και Θαν. Νταβλούρο. Να σημειωθεί ωστόσο πως σε επίπεδο προσώπων που κόσμησαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η στήριξη της υποψηφιότητας Μάκκα παίρνει τη μερίδα του λέοντος.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη σύγκρουση δυο κόσμων με την υποψηφιότητα Μάκκα να εκφράζει τη Νέα Δημοκρατίας – όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του – που πρεσβεύει το νέος ιδεολογικά, πολιτικά και ηλικιακά και αυτή του Ανδρέα Μαζαράκη την αντίληψη ενός κόμματος που παραμένει αγκυλωμένο στο παλαιό και τη προσπάθεια ητο κόμμα να παραμείνει γαντζωμένο σε παλιές δεξιές έως και ακροδεξιές λογικές , τις οποίες τόσο πολύ πλήρωσε κατά το παρελθόν.

Ποιους αφήνει εκτός η ανανέωση στη ΝΔ;
Δεν περνά απαρατήρητη ούτε από τα στελέχη της Αχαΐας η εκ, βάθρων ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και όργανα του κόμματος που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτακης. Μπορεί μέχρι το συνέδριο να μην είναι εμφανή σε επίπεδο προσώπων και στελεχών οι αλλαγές, αλλά είναι σίγουρο ότι θα γίνουν, και είναι άλλωστε και το θέμα συζήτησης ανάμεσα σε παλιότερα αλλά και νεώτερα στελέχη και μέλη του κόμματος. Οι πιο στενοί συνεργάτες του προέδρου, υπενθυμίζουν διαρκώς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, δεν μπήκε με κανέναν στην διαδικασία συμφωνιών και υποσχέσεων για την εκλογή του, άρα δεν χρωστάει και σε κανέναν τίποτα. Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν με νόημα, ότι η εκλογή του Κυριάκου έστειλε ‘ένα και μόνο μήνυμα, ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να ξανακερδίσει τον κόσμο της, αλλά και τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την σημερινή δομή των πολιτικών κομμάτων .Για αυτό από τις πιο βασικές εισηγήσεις στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος είναι και το κριτήριο ηλικίας για τους υποψήφιους βουλευτές, ενώ εάν οι επόμενες εκλογές δεν γίνουν με λίστα, θα υπάρχει ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό. Ταυτόχρονα θεωρείται σίγουρο ότι θα υπερψηφιστεί από το συνέδριο η πρόταση της ηγεσίας για μείωση των μελλών της πολιτικής επιτροπής, αλλά και κατάργηση των θέσεων που υπάρχουν εξ οφίτσιο. Πριν από όλα αυτά προηγούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών ΝΟΔΕ, όπου από τα στελέχη που θα καταφέρουν να εκλεγούν, θα φανεί και ο βαθμός δυσκολίας η όχι της προσπάθειας της νέας ηγετικής ομάδας να τα αλλάξει όλα.