Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών στα Τμήματα των ΑΕΙ (2020 – 2021)

09.09.2020 / 9:45
Εγγραφές-Πρωτοετών-Φοιτητών-2018-2019

Μια αρκετά διαφορετική ακαδημαϊκή χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή, τόσο για τα ελληνικά ΑΕΙ, όσο και για όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και του κόσμου, λόγω της δυσμενούς υγειονομικής συνθήκης που βιώνουμε με τον covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, ωστόσο, τα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να οδεύουν προς μια «αναγκαστική» είσοδο στη διαδικτυακή-ψηφιακή εποχή, για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένα.

Στην Ελλάδα, φοιτητές και οι φοιτήτριες, ειδικά οι πρωτοετείς, θα συναντήσουν μια πραγματικότητα, διαφορετική από κάθε προηγούμενη.

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών στα Τμήματα των ΑΕΙ (2020 – 2021)

Οι Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2020 στα Τμήματα των Πανεπιστημίων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, παρότι τα Ιδρύματά τους, θα τους ενθαρρύνουν να προσέλθουν στις γραμματείες των Τμημάτων τους, σε μικρές ομάδες βέβαια, με τη χρήση μάσκας και τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας κατά τις προσεχείς μέρες.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας θα πραγματοποιηθούν με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://eregister.it.minedu.gov.gr/ του Υπουργείου Παιδείας που θα βρίσκεται σε λειτουργία μετά την έκδοση της εγκυκλίου.

Τι εμφανίζει αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα https://eregister.it.minedu.gov.gr/:

Για την εγγραφή τους (μέσω της εφαρμογής μετά την έκδοση της εγκυκλίου), ο Πρωτοετείς Φοιτητές θα πληκτρολογήσουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι, για το περσινό ακαδημαϊκό έτος, οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά στο διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου 2019!

Σημειώνεται ότι, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Τέλος, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής αυτών των εισαγόμενων θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζεται και βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα. Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της Ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

α) αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και β) αποφοίτων Λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Επισημαίνεται ότι, για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα