ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ – «Καντιώτιδες» παπάδες στην Πάτρα την Μεγάλη Εβδομάδα! – Στον Απόστολο Παύλο τοποθέτησαν «bodyguards» στην είσοδο του Ιερού Ναού | dete

ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ - «Καντιώτιδες» παπάδες στην Πάτρα την Μεγάλη Εβδομάδα! - Στον Απόστολο Παύλο τοποθέτησαν «bodyguards» στην είσοδο του Ιερού Ναού

 

Συνέχισαν και την Μεγάλη Εβδομάδα την δράση τους οι «Καντιώτιδες» ιερείς της Πάτρας και έβγαζαν γυναίκες έξω από τις εκκλησίες επειδή φορούσαν το «αμαρτωλό» παντελόνι! Το πρώτο σκηνικό στήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής από τον γνωστό Ιερέα και εχθρό του Πατριάρχη (τον έχει κατηγορήσει για τις σχέσεις του με τον Πάπα) ο οποίος την Μεγάλη Τετάρτη και ενώ πλήθος πιστών συνέρεε στις εκκλησίες για να μυρωθεί, ο ιερέας δεν μύρωνε όσες γυναίκες φορούσαν παντελόνι! Με "τσαμπουκά" φυσικά, αφού «συνάδελφοί» του σε άλλες εκκλησίες… μύρωναν τις ίδιες γυναίκες χωρίς πρόβλημα! Ποιος είναι ο «ηθικός»; Ο του ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ή οι άλλοι;

Οι περισσότερες γυναίκες που φορούσαν παντελόνι υπάκουσαν (τι να του πουν του παπά;) και αποχώρησαν από τον ναό χωρίς να μυρωθούν. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και τον συγκεκριμένο ιερέα τον πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες (και οι γυναίκες που αρνήθηκε να μυρώσει) για να κάνει την δουλειά του. Αν θέλει να κάνει επιλογές…. να μεταβεί σε Μοναστήρι όπου δεν πληρώνεται!

Τα ίδια και στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου. Ο «διάσημος» ανά την χώρα παπάς (ο οποίος επίσης πληρώνεται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου και παίρνει κανονικά την σύνταξή του) απαγόρευσε σε γυναίκες αλλά και κορίτσια που είχαν κουρεμένα τα μαλλιά τους πολύ κοντά, να εισέλθουν στην Εκκλησία την Μεγάλη Παρασκευή, στον Επιτάφιο! Μάλιστα είχε βάλει και «μπόντιγκαρντ» μία γυναίκα και έναν νεαρό οι οποίοι «απαγόρευαν» την είσοδο στην εκκλησία! Αλήθεια, αυτούς ποιος τους πληρώνει;

Η αντίδραση των πιστών μεγάλη, ωστόσο λόγω της ημέρας κανείς δεν ήθελε να τσακωθεί με τους «μπράβους» της εκκλησίας! Αλήθεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, γνωρίζει αυτά που συνέβησαν; Έφθασαν σε εκείνον οι καταγγελίες των πιστών που θέλησαν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο και ο γνωστός παππάς τους «έδειξε την πόρτα»; Θα πρέπει φυσικά να τονισθεί πως η Εκκλησία είναι ενιαία. Αρα αν για παράδειγμα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου επιτρέπεται η είσοδος πιστών με παντελόνι, και στον Απόστολο Παύλο όχι, τότε ποιος εκ των δύο ιερέων παραβιάζει τους Κανόνες; Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ή ο π. Νικόδημος;

 

Τι έλεγε ο Καντιώτης!

Και οι δύο συγκεκριμένοι ιερείς θυμίζουν τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη, ο οποίος όχι μόνο ήταν πολέμιος του Καρναβαλιού της Πάτρας, αλλά είχε βγάλει και «φιρμάνι» απαγόρευσης εισόδου σε εκκλησίες. Εγραφε: «Eγώ δεν είμαι ούτε νομάρχης, ούτε διευθυντής σχολείου, ούτε επιθεωρητής. Eίμαι όμως επίσκοπος.Kαι ως επίσκοπος έχω ένα χώρο.Δεν εξουσιάζω το σχολείο, ούτε την νομαρχία, ούτε την εισαγγελία. Eξουσιάζω όμως εδώ μέσα.Nεκρός πέφτω και το Eυαγγέλιο δεν το πατώ.Mε γνωρίζετε πολύ καλά. Δεν ξέρω τί θα κάνης και τί θα πεις, αν εσύ που με ακούς απόψε γελάς.Δεν με ενδιαφέρει πόσοι θα με σχολιάσουν στα καφενεία και θα πουν: Πάει πάλι ο Kαντιώτηςτρελλάθηκε. Αλλά πράγματα ζητά. Zητά οι γυναίκες μας και τα κορίτσια μας να μην φορούν παντελόνια.

Δεν σε υπολογίζω, λέγε ότι θες. Ανοιξε το στόμα σου και πέταξε όσα καβούρια και όσα φίδια θέλεις εναντίον μου. Δεν με ενδιαφέρει. Eγώ σας λέγω ένα πράγμα.Eδώ μέσα στην Eκκλησία δεν θα επιτρέψω καμμιά γυναίκα με παντελόνια»! Είναι σαφές πως και οι δύο αυτοί ιερείς δρουν ως «οπαδοί» του Αυγουστίνου Καντιώτη, υποτιθέμενου υπέρμαχου της «ηθικής»! Ξεχνούν φαίνεται ακομη και τα λόγια του μακαριστού Χριστόδουλου και το περιβόητο "ελάτε έτσι όπως ακριβώς είστε με το τζιν, τα σκουλαρίκια και τις κοντές φούστες"! Αλλά που να καταλάβουν το νόημα της παραπάνω φράσης του Ιεράρχη που έμεινε στην ιστορία ως ο Αρχιεπίσκοπος που κατάφερε περισσότερο από τον κάθε άλλον να φέρει τους Ελληνες κοντά στην Εκκλησία και να την αγαπήσουν!


Ο Αυγουστίνος Καντιώτης

Επαναλαμβανόμενο φαινόμενο – Είχε πετάξει έξω από την εκκλησία μικρό κορίτσι

Οι οδηγίες του «ζηλωτή» ιερέα του Αποστόλου Παύλου και των «κληρονόμων» των θεωριών του, γίνονται αφορμή για έντονες διαμάχες και πολλές φορές επεισόδια με πιστούς!

Και ενώ σε άλλες εκκλησίες οι «κανόνες» είναι πιο χαλαροί και εναρμονισμένοι με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, στον Απόστολο Παύλο ζουν… σε άλλον αιώνα!

Μάλιστα και το 2015 όταν εμφανίστηκε μία μητέρα με το κοριτσάκι της… έγινε της κακομοίρας!«Που πας εσύ» φώναξε με αυστηρό τόνο στη μητέρα, η οποία σταμάτησε μια και προς μεγάλη έκπληξή της δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε.

«Απαγορεύεται να μπαίνεις στον Ναό με παντελόνι. Και η μικρή φοράει παντελόνι. Βγείτε έξω και οι δύο»! Η γυναίκα έμεινε άναυδη. «Και το παιδί»; ρώτησε. Για να πάρει καταφατική απάντηση από την νεωκόρο.

Η πιστή δεν θέλησε να δημιουργήσει επεισόδιο. Γιατί η Θεία Λειτουργία ήταν σε εξέλιξη. Αρκέστηκε μόνο στο να διαμαρτυρηθεί κόσμια για όσα βίωνε! Και αποχώρησε.

Ο Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου

Ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής