Δύο πτώματα, δύο αυτοκίνητα σε ερημική τοποθεσία, πυρκαγιές… και «μυστήριο»!

Η υπόθεση της 44χρονης στο Αγρίνιο, που όλοι μιλούν για αυτοκτονία, αλλά οι συγγενείς της επιμένουν για έγκλημα ξύπνησε μνήμες του 2008. Όταν πριν από δέκα χρόνια είχε βρεθεί το πτώμα του δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση, σε ερημική τοποθεσία στο Καλούσι στο καμένο αυτοκίνητό του. Όλοι έλεγαν τότε πως επρόκειτο για κραυγαλέα υπόθεση αυτοχειρίας. Όπως και στην περίπτωση της 44χρονης. Τελικά απεδείχθη πως τα συγγενικά του πρόσωπα είχαν δίκιο. Επρόκειτο για έγκλημα. Δράστης ο πατέρα της ερωμένης του άτυχου άνδρα. Ο οποίος τελικά το 2015 καταδικάστηκε σε ισόβια και στο Εφετείο.

Ήταν Μάιος του 2008  όταν ο Δημήτρης Καρύδας «ένας σκληρός και ολιγομίλητος άνθρωπος», όπως τον χαρακτηρίζουν οι συγχωριανοί του, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του 34χρονου Βασίλη Γκότση, επειδή έκανε το «λάθος» να ερωτευτεί την κόρη του. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα αυτό ήταν και το κίνητρο της δολοφονίας, καθώς ο δράστης δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση, γι αυτό αποφάσισε να «βγάλει από τη μέση» τον άτυχο νέο.

Αφού του έστησε καρτέρι σε ένα ερημικό μέρος, αρχικά διαπληκτίστηκε μαζί του ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε και τον έβαλε μέσα στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια το περιέλουσε με βενζίνη, άναψε φωτιά και τον έκαψε ζωντανό.

Παρόλο που ο δράστης δεν ομολόγησε ποτέ το έγκλημα, αφού στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας αθώος, το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Και οι συγγενείς της 44χρονης, και ιδιαίτερα ο αδελφός και ο γιος της επιμένουν πως πρόκειται για έγκλημα. Οι δύο ιστορίες έχουν πολλά κοινά, ωστόσο στην δεύτερη περίπτωση οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκλήματος με ερωτικό κίνητρο γιατί οι εμπλεκόμενοι είχαν ισχυρό άλλοθι. Φυσικά οι έρευνες συνεχίζονται, αφού από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας δεν υπάρχουν αναφορές για επίσημη και καλά εξακριβωμένη αιτία θανάτου της γυναίκας και μητέρας 3 παιδιών.