«Δύο γυναίκες χορεύουν» στο Θέατρο Κρήνης | dete

«Δύο γυναίκες χορεύουν» στο Θέατρο Κρήνης

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, ανεβάζει στο πλαίσιο της Ενότητας Ερασιτεχνικού Δημιουργικού Θεάτρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, το κοινωνικό έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ: «Δύο γυναίκες χορεύουν» σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.

Στο έργο του Καταλανού συγγραφέα, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους της σύγχρονης ισπανικής θεατρικής γραφής, το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται γοργά. Δύο γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ηλικία, μνήμες, επιθυμίες, με μόνο κοινό τη μοναξιά τους, ενώνουν τις ζωές τους και ανατρέπουν μαζί τις ζωές τους.

Η ηλικιωμένη είναι μία δύστροπη γυναίκα που ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα.  Η νεαρή είναι μια κοπέλα που ζει με ένα ένοχο μυστικό, το οποίο την έχει στοιχειώσει αποκόπτοντάς την από την κοινωνική ζωή. Οι δυο τους αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της. Οι γυναίκες αυτές αποφασίζουν να «χορέψουν», όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σ’ ένα έργο – ύμνο για την ζωή και την έννοια της αγάπης.

Ένα έργο γεμάτο γέλιο, γλυκές αλχημείες, τρυφερές στιγμές, αλλά και δάκρυα, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην ίδια μας την ζωή. Πρώτα γελάς φωναχτά, μετά τρομάζεις και τέλος σωπαίνεις και… ταξιδεύεις!

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων επικοινωνήσετε για κράτηση.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6974584329

Τετάρτη έως Παρασκευή 5.00 – 9.00 μ.μ.

Σάββατο 11.00 π.μ – 9.00 μ.μ.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑ 2020
Ερασιτεχνικό Δημιουργικό Θέατρο
Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων,
Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης