Δύο γυναίκες «άλωσαν» την Σχολή Καταδρομέων του αμερικανικού στρατού | dete

Δύο γυναίκες «άλωσαν» την Σχολή Καταδρομέων του αμερικανικού στρατού

Οι δύο πρώτες γυναίκες απόφοιτοι του Ranger School είναι γεγονός - Οι εκπαιδευόμενες ξεπέρασαν «την κούραση, την πείνα και τον φόβο ώστε να μπορούν να καθοδηγούν μικρές μονάδες στρατιωτών κατά τη διάρκεια καταδρομών»

Δύο Αμερικανίδες πρόκειται σύντομα να γράψουν ιστορία, αφού είναι οι πρώτες γυναίκες που θα αποφοιτήσουν από τη Σχολή Καταδρομέων (Ranger School) του αμερικανικού στρατού, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά στρατιωτικά προγράμματα στον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, οι δύο γυναίκες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευσή τους και πρόκειται να αποφοιτήσουν μαζί με τους άνδρες συναδέλφους τους την Παρασκευή. Αν και τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν στον τύπο, έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για υπολοχαγούς που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευσή τους στην Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, οι δύο γυναίκες και 94 άντρες συμπλήρωσαν το πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών που μαθαίνει στους εκπαιδευόμενους «να ξεπερνούν την κούραση, την πείνα και τον φόβο ώστε να μπορούν να καθοδηγούν μικρές μονάδες στρατιωτών κατά τη διάρκεια καταδρομών».

Το πρόγραμμα της Σχολής Καταδρομέων, που ιδρύθηκε το 1950, συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε δάση, βουνά και βάλτους της πολιτείας της Φλόριντα, όπου οι καταδρομείς του στρατού τελειοποιούν τις μαχητικές και ηγετικές τους ικανότητες ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας δύσκολες ειδικές αποστολές.