Δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα θύματα των Βρυξελλών | dete

Δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα θύματα των Βρυξελλών

Ανάμεσα στα 31 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι και δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής.

Η Σάσα και ο Αλεξάντερ Πιτσόφσκι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και ετοιμαζόντουσαν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Οπως σημειώνει το SkyNews, η οικογένεια επιβεβαίωσε πως οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τις σορούς τους.

Την ώρα της έκρηξης, τα δύο αδέλφια μιλούσαν με τη μητέρα τους στο τηλέφωνο, όταν ξαφνικά η γραμμή «κόπηκε». Επειτα δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής. Οπως φαίνεται, οι δυό τους ήταν αρκετά κοντά σε έναν από τους καμικάζι αυτοκτονίας.

Τα δύο αδέλφια ζούσαν στη Νέα Υόρκη και επέστρεφαν στο σπίτι τους το πρωί της Τρίτης, όταν έγιναν οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο. Φαίνεται ότι είχαν πάει να επισκεφθούν τους γονείς τους που ζούν στο Λάνακεν του Βελγίου, κοντά στο Μάαστριχτ.
Η αστυνομία εξήγησε από την αρχή στους γονείς, , Ed και Marjan Pinczowski, ότι το όνομα των παιδιών τους δεν βρισκόταν στη λίστα των επιζώντων. «Δυστυχώς η αβεβαιότητα έληξε» δήλωσε ο δήμαρχος του Λάνακεν, ο οποίος ανακοίνωσε το θλιβερό νέο.

Ο Αλεξάντερ Πιτσόφσκι ήταν αρραβωνιασμένος με την Κάμερον Κέην, την κόρη του Τζιμ Κέην, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Δανία.
«Εκείνος και η αδελφή του Σάσα βρίσκονταν στην ουρά για να αποβιβαστούν στην πτήση της Delta flight 34 από τις Βρυξέλλες στο αεροδρόμιο Κένεντι και μιλούσαν στο τηλέφωνο με τη μητέρα τους. Κάποια στιγμή η μητέρα τους άκουσε έναν θόρυβο και μετά τίποτα. Ηταν η τελευταία επαφή που είχε με τον Αλεξάντερ και την Σάσα», δήλωσε ο Τζιμ Κέην.