Δωρεάν εξετάσεις για οστεοπόρωση σήμερα και αύριο στην Αρχαία Ολυμπία | dete

Δωρεάν εξετάσεις για οστεοπόρωση σήμερα και αύριο στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση σήμερα και αύριο 6-7 Οκτωβρίου,  με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης». Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:
Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας την Τρίτη 6/10/2015, ώρες 12:00 έως 18:00 και την Τετάρτη 7/10/2015, ώρες 10:00 έως 16:00.
Ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:30.
Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο ραντεβού στο Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας στο τηλέφωνο: 2624029087. Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Πηγή

ilialive.gr