ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Eνδοσχολικές και στο "βάθος" πανελλήνιες - Ξεκινούν στις 6 Ιουνίου - Οι εξετάσεις σε αριθμούς, πανελλαδικά

Στο ρυθμό των ενδοσχολικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων κινούνται αυτές τις ημέρες  μαθητές Λυκείων της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πανελλήνιες. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχει στρέψει την προσοχή της στην ομαλή ολοκλήρωση των εξετάσεων και ήδη προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των πανελληνίων.

Όπως επισημαίνει o Διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος μέχρι τις 26 Μαΐου το αργότερο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις  στα Λύκεια. Επιπρόσθετα η περιφερειακή Διεύθυνση και οι κατά τόπους Διευθύνσεις εκπαίδευσης στους νομούς έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τις πανελλήνιες και στις 26  του μήνα ο κ. Γιαννόπουλος θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την τελική απόφαση του Υπουργείου, οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ.

Συνολικά, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συμμετάσχουν περίπου 103.000 υποψήφιοι.

 

Για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων και στην παράδοση των ελέγχων. Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ