ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σε επιφυλακή και σήμερα για πυρκαγιές | dete

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σε επιφυλακή και σήμερα για πυρκαγιές

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, γι' αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και σήμερα θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3. Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.