ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται για… διακοπές. Ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου | dete

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται για… διακοπές. Ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου

Μετά τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, από σήμερα ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, με το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας, να αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών, από 29 χώρες του εξωτερικού. Σε πρώτη φάση, η απελευθέρωση των πτήσεων, αφορά μόνο τα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και Θεσσαλονίκης, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αυτό του Αράξου, θα ανοίξουν σε δεύτερο χρόνο, από την 1η Ιουλίου και μετά.
Τότε σηματοδοτείται το άνοιγμα του εξωτερικού τουρισμού και για την Δυτική Ελλάδα, με την Γερμανία να αποτελεί την βασική αγορά τροφοδότη, αφού, χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Ιταλία, που στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια τον τουρισμό της περιοχής, παραμένουν προς το παρόν κλειστές, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.
Στην περιοχή μας, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν μετά την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο όμιλος Grecotel θα ανοίξει από την 3η Ιουλίου το Casa Marron στην Λακκόπετρα Αχαΐας και στην Κυλλήνη της Ηλείας, τα Μandola Rosa, Olympia Riviera και Oasis.
Τα μηνύματα για την περιοχή, είναι θετικά, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της καραντίνας του κορονοϊού, αφού η Γερμανική αγορά, δείχνει ενδιαφέρον.
Αντιπροσωπεία της TUI, του μεγαλύτερου γερμανικού ταξιδιωτικού πράκτορα, βρέθηκε προσφάτως στην περιοχή μας, και αφού εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενημερώθηκε για το υψηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης, έδωσε το «πράσινο φως» για την έλευση των πρώτων γκρουπ γερμανών τουριστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο Robinson που διαχειρίζεται ο ταξιδιωτικός πράκτορας στην παραλία της Κυλλήνης, ετοιμάζεται πυρετωδώς για να επαναλειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι και να υποδεχθεί τους πρώτους Γερμανούς τουρίστες στις 2 Ιουλίου.
Επίσης, οι πόρτες του Aldemar Resort στην Ηλεία θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για να δεχθούν τους πρώτους τουρίστες, οι οποίοι ερχόμενοι στην Ελλάδα, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ.