ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η επικίνδυνη γέφυρα του '50 που ενώνει δυο πολυπληθείς περιοχές

Ένα σημαντικό θέμα , που αφορά στην ασφαλή διέλευση οχημάτων και εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά και που φυσιολογικά θα έπρεπε να απασχολήσει τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, σχετίζεται με την κατάσταση της γέφυρας στην Κατοχή. Είναι η γέφυρα που ενώνει την Κατοχή με το Νεοχώρι , κατασκευάστηκε το 1950 και είναι μονής κατεύθυνσης .

Μετά όμως από το 1970 μπαζώθηκε με αποτέλεσμα να σηκωθεί το κατάστρωμα και να γίνει ισοϋψές με τα ρείθρα.. έτσι σήμερα χωρούν δυο αυτοκίνητα και έχει μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης. Αναγνώστες που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr αναφέρουν πως αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο να σπάσουν τα ρείθρα που δεν έχουν αντιστήριξη και να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Θεωρείται πως η γέφυρα στην περίοδο των προηγούμενων χρόνων που δεν έχει περιορισμούς στην κίνηση οχημάτων, έχασε τη αρχική της στατικότητα λόγω φόρτισης συν τα κινούμενα βαρέα οχήματα.

Κρίνεται πως λύση θα πρέπει να είναι η εκσκαφή του καταστρώματος και χαμήλωμα στο αρχικό του ύψος καθώς και η σηματοδότηση της προτεραιότητας.

Παράλληλα, από τεχνικούς της περιοχής, αναφέρεται πως ανάλογα προβλήματα ίσως υπάρχουν και σε άλλες παλιές γέφυρες (π.χ. η γέφυρα της Ερμίτσας στην εθνική οδό) που με το πέρασμα του χρόνου έχουν επιβαρυνθεί και απαιτείται να γίνει έλεγχος ως προς την στατικότητα και την κατάσταση τους