ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Χαρτογραφίας το Γυμνάσιο Λακκόπετρας | dete

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Χαρτογραφίας το Γυμνάσιο Λακκόπετρας

Μια πολύ σημαντική διάκριση για το Γυμνάσιο Λακκόπετρας! Όπως αναφέρει στο dytikanea.gr, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αντώνης Γεράνιος, το έργο των μαθητών της Α Τάξης Γυμνασίου, Γιώργου Λιάκου και Θεώνης Λοτσάρη προκρίθηκε στα τρία έργα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό. 

Τα άλλα δύο έργα, που θα εκπροσωπήσουν την Αχαΐα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, δημιούργησαν μαθητές του Πειραματικού Πατρών.

Σχετικά με τον διαγωνισμό, στο πλαίσιο  των δραστηριοτήτων της, η Διεθνής Ένωση Χαρτογραφίας (Ιnternational Cartographic Association – ICA), μέσω της ειδικής επιτροπής της για τη Χαρτογραφία για Παιδιά, οργανώνει ανά διετία τον Παγκόσμιο Παιδικό Χαρτογραφικό Διαγωνισμό Barbara Petchenik. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρία Ελλάδας (ΧΕΕΕ), επίσημο εκπρόσωπο της χώρας στην ICA.

Η Barbara Petchenik ήταν χαρτογράφος που αφιέρωσε όλη της τη δράση στη χαρτογραφία και τους χάρτες που απευθύνονται στα παιδιά. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργική αναπαράσταση του κόσμου, όπως τον αντιλαμβάνονται τα παιδιά, με τη βοήθεια των χαρτών.

Ο διαγωνισμός φέτος έχει θέμα «O τόπος μου στον σημερινό κόσμο / My place in today’s world» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Ο τίτλος του έργου των μαθητών του Γυμνασίου της Λακκόπετρας είναι «Το λουλούδι ερωτεύεται τη Γη»

aea-oa14oatca-psa12pstps12ya-12p-up-724x1024_1.jpg