ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ: ΣΟΣ εκπέμπει ο Δήμος λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και του παγετού

Χαλάζι πέφτει τώρα στα Σαγέικα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των καλλιεργητών. Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες από το ΣΟΣ που έχει εκπέμψει ο δήμος δυτικής Αχαΐας λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και του παγετού που «έκαψε» τις καλλιέργειες. 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου:

«Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια  έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου  έως και την θάλασσα κυριολεκτικά.  Ο παγετός  είναι ισχυρός  και απειλεί ακόμη και θερμοκηπιακές  καλλιέργειες καθότι είναι συνεχόμενος και παρατεταμένος. Πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και  λεμονιές   – αν συνεχίσει έτσι ο καιρός – θα  υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. Βρισκόμαστε  μπροστά σε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον Αγρότη. Το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας είναι στον πρωτογενή τομέα.

Δεδομένης της πρωτόγνωρης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας οδηγώντας εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, επιβάλλετε να στηριχθούν  οι  πληγέντες αγρότες μας, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Δυτική Αχαΐα»