Δυτική Ελλάδα: Τρομάζει η διασπορά του κορονοϊού σε ένστολους, κλειστές κοινωνικές ομάδες και ευπαθείς ομάδες

13.10.2020 / 6:14
koronoios-asthenis

Συναγερμός έχει σημάνει στους εμπλεκόμενους με την θωράκιση της περιοχής από τον κορονοϊό, καθώς τα δεδομένα προκαλούν ανησυχία τόσο ως προς την διασπορά του στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., του λιμενικού , της πυροσβεστικής, αλλά και σε κλειστές ομάδες πληθυσμού και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι τρόποι δράσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου,  του Καθηγητή Επιδημιολογίας και Υγιεινής, Απόστολου Βανταράκη και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννας Μαστοράκου.
Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκαν οι κατευθύνσεις της πραγματοποίησης των 1.000 περίπου μοριακών τεστ για τον COVID 19 που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση στα μεγάλα αστικά κέντρα των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς επίσης και σε κοινωνικές πληθυσμιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.
Επίσης, αποφασίστηκε, οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες) που καθημερινά έρχονται σε επαφή με μεγάλο πληθυσμό ατόμων να αποτελέσουν προτεραιότητα των επιδημιολογικών δράσεων, καθώς επίσης και οι «κλειστές» ομάδες πληθυσμού.

Ο κ. Μπονάνος δήλωσε: «Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προχωράει με σταθερά βήματα στη διενέργεια προληπτικών ελέγχων, με προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες πολιτών. Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια πρωτοστατεί και πάλι στον κοινό και μεγάλο αγώνα που όλοι δίνουμε για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου. Η συνεργασία μας θα είναι εβδομαδιαία και αναλόγως των εξελίξεων, θα λαμβάνονται και οι ανάλογες αποφάσεις. Είμαστε παρόντες στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και πεπεισμένοι πως όλοι μαζί, μπορούμε να τον σταματήσουμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα