Δυτική Ελλάδα: Παρεμβάσεις στην Πατρών – Πύργου μέχρι να αρχίσει κανονικά το έργο

01.09.2020 / 9:01
patron-pirrgpu-simansh

Σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Πατρών Πύργου μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο αυτοκινητόδρομο ξεκινούν το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για έργα συντήρηση συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, η «Νέα Εθνική Οδός Πατρών –Πύργου από το Μιντιλόγλι (το πέρας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας) μέχρι τον κόμβο σύνδεσης με την Περιμετρική Οδό Πύργου μήκους 85 χιλιομέτρων και διατομής πλάτους 11,50 μέτρων, μία κύρια λωρίδα κυκλοφορίας και μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας και χωρίς διαχωρισμένο οδόστρωμα, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα οδικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι βασικότεροι λόγοι είναι η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων πάνω από το όριο των 110 χλμ την ώρα αλλά και ο υπερβολικά υψηλός αριθμός ισόπεδων κόμβων (50 κόμβοι) εκ των οποίων σηματοδοτούμενοι είναι μόνο οι 11 ενώ οι υπόλοιποι 39 λειτουργούν με κατακόρυφη σήμανση.

Την οδική ασφάλεια δυσχεραίνουν επίσης, η χαμηλή ποιότητα οδοστρώματος, οι ανεξέλεγκτες προσπεράσεις με είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ο υπερβολικά υψηλός αριθμός παράνομων και ανεξέλεγκτων προσβάσεων, η δυνατότητα για αριστερές στροφές αλλά και η διέλευση από οικισμούς σε συνολικό μήκος 9 χλμ.

Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στην Πατρών – Πύργου, είναι οι εξής:

Διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με διαμόρφωση διατομής και ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα μήκους 800 μ. έως 1.500 μ. κατά τη διεθνή πρακτική για ασφαλείς προσπεράσεις.

Διευθέτηση και περιορισμό των ανεξέλεγκτων, αντικανονικών προσβάσεων με διαμόρφωση εισόδων–εξόδων όπου αυτό είναι εφικτό.

Ειδική σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και σηματοδότηση των ισόπεδων κόμβων.

Ηλεκτροφωτισμό και φωτεινή σηματοδότηση και προειδοποιητική φωτεινή σηματοδότηση στις εισόδους των οικισμών καθώς και των οικιστικών πυκνώσεων κατά μήκος της Ν.Ε.Ο.

Κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης.

Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, θα αναλάβει την μελέτη και κατασκευή των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα