Δυτική Ελλάδα: Με κενά και πολλούς μαθητές σε κάθε τάξη ξεκίνησε η σχολική χρονιά

15.09.2020 / 19:42
γκο-52-5

Με σημαντικά προβλήματα έκανε πρεμιέρα η σχολική χρονιά σε Πάτρα,  Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια αγγίζουν το 40% και είναι περισσότερα από το 2019. Η κατάσταση είναι καλύτερη στην πρωτοβάθμια, καθώς σε νηπιαγωγεία και δημοτικά τα κενά σε δασκάλους δεν ξεπερνούν το 15% με 20%.

Ππονοκέφαλο αποτελεί και το γεγονός ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως στην Πάτρα παρατηρούνται υπεράριθμα τμήματα με 25 έως 27 παιδιά.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστα Γιαννόπουλος. « Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολυπληθή τμήματα, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια, με πάνω 27 μαθητές. Έχουμε ζητήσει να γίνει μια πρόβλεψη για να διχοτομηθούν όμως η απάντηση είναι σαφής:

Το Υπουργείο εκτιμά ότι το πρόβλημά μας δεν είναι πλέον οι απόστασης αλλά η χρήσης της μάσκας. Αυτό που προτάσσεται, κυρίως, είναι η χρήση μάσκας και όχι η εξασφάλιση του 1,5 μέτρου που είχαμε την Άνοιξη. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Με αυτό το σκεπτικό το θέμα δεν είναι ο διαχωρισμός τμημάτων που θα φέρει ανάγκες για επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό. Μελέτη για εξεύρεση άλλων χώρων δεν έχει γίνει. Θα μπορούσαμε το Καλοκαίρι να έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, προτάθηκε όμως άλλη επιχειρηματολογία, δεν κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση για έξτρα αίθουσες», επισήμανες μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα