Δυτική Ελλάδα: Κλοιός προστασίας από την ΠΔΕ σε γηροκομεία και ιδρύματα της περιοχής

03.09.2020 / 16:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-32-1

Κλοιό προστασίας γύρω από τα γηροκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τις κλειστές δομές με τις ευάλωτες από πλευράς υγείας ομάδας σκοπεύει να βάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με τους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής για την εξασφάλιση επαναλαμβανόμενων τεστ στους εργαζόμενους και στους φιλοξενούμενους στα ιδρύματα αυτά.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια που για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε συνεχής συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας, αλλά και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για να απομακρυνθεί κάθε φόβος διασποράς στις δομές αυτές χρειάζονται συνεχής τεστ.

Αυτή την περίοδο τα στελέχη της Περιφέρειας βρίσκονται στην αναζήτηση ενός χρηματικού κονδυλίου για να προχωρήσει το όλο θέμα. Πάντως οι έλεγχοι στα ιδρύματα και στις δομε΄ς επικράτειας της έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι αρκετά αιφνιδιαστικοί.

Αυτόν τον χαρακτήρα είχε και η επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαιλίδου στην περιοχή μας κα συγκεκριμένα στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα. Στόχος είναι η επακριβή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και του πρωτοκόλλου υγείας για αυτές τις δομές αφού η παραμικρή παρέκκλιση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και να έχουν θανάτους όπως στις περιπτώσεις αντίστοιχων ιδρυμάτων της χώρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα