Δυτική Αχαϊα: «Ο Δήμος κατέγραψε ύψιστη επιφυλακή και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία»

21.09.2020 / 13:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Dimos-dytikha-achaias

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 10 το πρωί.

Οι προβλέψεις του δορυφόρου ανέφεραν ότι λίγες ώρες αργότερα το μάτι του κυκλώνα θα βρίσκονταν πάνω από τις Αλυκές στην Αχαγιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του στο γραφείο του. Παρακολουθεί live την πορεία του κυκλώνα και ταυτόχρονα ελέγχει τις σχετικές προετοιμασίες.

Ήδη, σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δήμος χωρίστηκε σε τομείς δράσης και σε κάθε τομέα τέθηκε επί κεφαλής αντιδήμαρχος. Στον κάθε τομέα είχε διατεθεί ο ανάλογος εξοπλισμός, δημοτικός και ιδιωτικός. Ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών είχε ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονταν. Ένας, επίσης, μεγάλος αριθμός φρεατίων, με ανάλογο ιστορικό, ελέγχθηκαν εκ νέου για τη λειτουργικότητά τους. Χωματουργικά μηχανήματα είχαν διαταχθεί στα πλέον ευαίσθητα σημεία του Δήμου ενώ ειδικά μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Η επαφή με την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδιάκοπη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο μάξιμουμ της επιφυλακής τους. Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Ιανός το μεσημέρι της Παρασκευής ανέστρεψε την πορεία του και δεν έφτασε στα όρια του Δήμου. 

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν τυχόν ο Ιανός έφτανε στα μέρη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις με βάση την εκτίμηση της πορείας του δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι Δήμος κατέγραψε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας άμεσων παρεμβάσεων. Αυτή η εμπειρία συνιστά μια παρακαταθήκη αλλά και μια μόνιμη επιλογή. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνδημοτών αλλά και των υποδομών του Δήμου, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, προτεραιότητα που δεν επιδέχεται την παραμικρή έκπτωση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα