Δυτική Αχαΐα: Ψυχαγωγία ανηλίκων με απόλυτη ασφάλεια – Τι ετοιμάζει ο δήμος

04.08.2020 / 5:10
CACHE_650X650_1_587756
Στην προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης παιδικών χαρών, οι οποίες και πρόκειται να λειτουργήσουν με ασφάλεια, προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ενταγμένος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με απόφαση που είχε παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.
Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων φτάνει στις 222.000 ευρώ περίπου, από το οποίο ο δήμος βάζει μόνο τις 19.000 περίπου.
Η ψυχαγωγία των ανηλίκων αφορά στις παιδικές χαρές της Κάτω Αχαΐας και των τοπικών κοινοτήτων Καλαμακίου, Νιφορεΐκων, Μετοχίου, Λάππα, Ριόλου και Χαϊκαλίου.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 6μηνη και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι η 28η Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις μελέτες, οι Παιδικές Χαρές αναμένονται ελκυστικές, σε μια χρονική περίοδο που πολλές έχουν κλείσει ανά τον δήμο, αλλά και πανελλαδικά λίγες ξανανοίγουν ή στήνονται εξαρχής, αφού το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι αυστηρότατο.
>Στο Λάππα, θα γίνει ένα σύνθετο θεματικό πάρκο, με 2 κούνιες, ελατηριωτά αλογάκια, καμηλοπάρδαλη, πεταλούδα, ψαράκι, διπλή τραμπάλα, διαδραστικό πάνελ και δάπεδο.
>Στο Μετόχι, προτείνεται να έχει, σύνθετο πάρκο, 4θέσια κούνια, ελατηριωτά πούμα, καμηλοπάρδαλη, ψαράκι, τραμπάλα 2 θέσεων και θεματική τραμπάλα 4 θέσεων, όπως και δάπεδο.
>Στα Νιφοραίικα, θα ‘ναι και για ΑμεΑ, με σύνθετο όργανο νηπίων, 4θέσια κούνια, ελατηριωτό ιππόκαμπο, καμηλοπάρδαλη, ψαράκι και τραμπάλα 2 θέσεων.
>Στην Παραλία Κ. Αχαΐας, θα έχει κούνια-φωλιά, δύο 2θέσιες κούνιες, τραμπάλες και ελατηριωτά παιχνίδια.
>Στο Ριόλο, θα’ ναι ενισχυμένη, με δύο σύνθετα θεματικά πάρκα, 4 ελατηριωτά (και ελεφαντάκι), λαβύρινθο, τραμπάλες και αυτοκινούμενο μύλο.
>Στο Χαϊκάλι, θα’ χει σύνθετο πάρκο, διπλές κούνιες, 4 ελατηριωτά (και πασχαλίτσα, δράκο) καθώς και ελατηριωτή τραμπάλα.
>Στο Καλαμάκι, θα διαθέτει δύο σύνθετα πάρκα, 4 θέσιες κούνιες, 2 ελατηριωτά και διπλή τραμπάλα.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα