Δυτική Αχαΐα: Τα νερά του Πείρου και του Πηνειού στο στόχαστρο του Δήμαρχου

23.10.2020 / 15:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φωτο-φράγμα

Αλλεπάλληλες παραγωγικές συνεργασίες με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγονες του Υπουργείου Υποδομών είχε σήμερα (23/10) στην Αθήνα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Κατά τις συνεργασίες αυτές ο Δήμαρχος ενημερώθηκε κατ΄αρχήν για την εξέλιξη των υπολιειπόμενων εργασιών στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης τους. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που αποκόμισε ο Δήμαρχος θεωρείται ρεαλιστικός ο στόχος για την παροχή νερού από το φράγμα μέσα στην προσεχή Άνοιξη. «Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα» ανέφερε αμέσως μετά ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι μέσα στους επόμενους μήνες, για την ακρίβεια την Άνοιξη που μας έρχεται, οι δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης θα υδροδοτηθούν από τα νερά του φράγματος κι αυτή θα είναι θα είναι μια εξαιρετική εξέλιξη για την οποία  θα επιμένουμε σε καθημερινή βάση».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε επαφές για το ζήτημα της άρδευσης από το φράγμα του Πηνειού μέσω κλειστού δικτύου μεταποράς. Ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την υδρογεωλιγική μελέτη καθορισμού των αναγκών άρδευσης στις περιοχές που μπορεί να τροφοδοτεί το φράγμα, για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του φράγματος καθώς και για τις εργασίες συντήρησης του δικτύου μεταφοράς.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει στην πράξη και εν εξελίξει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την άρδευση περιοχών του Δήμου μας, στη δημοτική ενότητα Λαρισού, από τα νερά του φράγματος Πηνειού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του σχεδίου, τα στάδια της υλοποίησής του και πιέζουμε αδιάκοπα για την επίτευξη των στόχων μας που είναι η άρδευση από τα νερά του φράγματος Πηνειού», ανέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα