Δυτική Αχαΐα: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος – Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο

18.09.2020 / 8:23
ko

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εν όψει της άφιξης του «Ιανού» στα όρια του Δήμου.
Τις προηγούμενες ώρες ελέγχθηκε εκ νέου ένας μεγάλος αριθμός φρεατίων, σε όλη την έκταση του Δήμου, με ιστορικό υπερχειλίσεων ενώ κινητοποιήθηκε όλος ο εξοπλισμός του Δήμου καθώς και ιδιωτικά μηχανήματα που έκαναν σημαντικό αριθμό παρεμβάσεων, όπως καθαρισμοί, διανοίξεις, κ.λ.π. σε σημεία που πιθανολογούνται πλημμύρες. Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν μέχρι αργά τη νύχτα της Πέμπτης ενώ συνεχίζονται και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Ταυτόχρονα σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου με τους αντιδημάρχους να είναι σε συνεχή επαφή τόσο με την Πολιτική Προστασία όσο και με πολίτες που αναφέρουν πιθανά προβλήματα. Την ίδια ώρα ένας σημαντικός αριθμός από χωματουργικά μηχανήματα έχουν διαταχθεί στα πιο επικίνδυνα σημεία του Δήμου, έτοιμα να παρέμβουν όπου και όταν χρειαστεί.
Στο μεταξύ η κατεύθυνση του κυκλώνα παρακολουθείται σε συνεχή βάση προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση κατά την εκδήλωση, στα όρια του Δήμου, των ακραίων καιρικών φαινομένων.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η σημερινή τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η αποψινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αναβάλλονται εξ’ αιτίας της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τέλος ο Δήμος υπενθυμίζει προς τους δημότες τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρήσουν κατά την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων.
-Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις και δεν πηγαίνουμε για να δούμε την πλημμύρα από κοντά.-Ασφαλίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, αντικείμενα που μπορεί να παρασύρει ο άνεμος.-Αποφεύγουμε την παραμονή μας στην ύπαιθρο.-Δεν διασχίζουμε χείμαρρους, ρέματα ή πλημμυρισμένους δρόμους πεζοί ή με όχημα ή τρακτέρ.-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποτάμια και ρέματα ας αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους.-Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και ακολουθούμε τις υποδείξεις τους.

• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.• Παρακολουθείτε συνεχώς τα δελτία της Πολιτικής Προστασίας και συμμορφωθείτε με αυτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα