Δυτική Αχαΐα: Δεν πληρώνεις νερό; Δεν πίνεις

13.09.2020 / 4:44
deyad
Σκληραίνει τη στάση της η υπηρεσία Υδρευσης Δυμαίων, με κατευθύνσεις της ηγεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σε ό,τι αφορά την πολιτική στο νερό και την τακτική έναντι εκείνων που χρωστούν, δεν διακανονίζουν καν τις οφειλές τους, αλλά απαιτούν και απολαμβάνουν, συνεχή ροή, ποσότητα και ποιότητα παρά τα μεγάλα κόστη της «πτωχευμένης» ΔΕΥΑΔ.
Μετά από μία μακρά περίοδο ελέχγου και διακοπής παράνομων παροχών πόσιμου νερού, αλλά για πότισμα και την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταμέτρησης της κατανάλωσης στα ρολόγια, καλά πληροφορημένες πηγές, θέλουν τη δημοτική αρχή να έλαβε τη δύσκολη και πολιτικά κοστοβόρα απόφαση, η ΔΕΥΑΔ να αρχίσει να κόβει «στεγνά» την παροχή νερού, σε διαπιστωμένους κακοπληρωτές, οι οποίοι δείχνουν επιδεικτικά να αγνοούν τις εκκλήσεις των παραγόντων του δήμου για πληρωμές, με όποιο τρπόπο μπορούν.
Σε κρίσιμη σύσκεψη που έγινε, προ ημερών, με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς έδωσε ξεκάθαρη εντολή: «Αυξήστε την εισπραξιμότητα. Εφεξής, όποιος θέλει νερό, θα πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό».
Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο βήμα διάσωσης της υπερχρεωμένης (με 3 εκατ. ευρώ) ΔΕΥΑΔ, που φέρνει διακοπές στις παροχές, αφού προηγηθούν τηλεφωνικές ειδοποιήσεις στους οφειλέτες, με πρώτους τους έχοντες υψηλά μαζεμένα χρέη (έως και 4.000 ευρώ) και φθάνοντας σε πιο χαμηλά ποσά, με όριο πιθανά τα 300 – 400 ευρώ.
«Οποιος δεν συμμορφωθεί, θα κόβεται το νερό. Το λέω σκληρά και κάθετα. Δεν μπορούν να θέλουν κάποιοι νερό, στα σπίτια και στα χωράφια τους, αλλά να μην πληρώνουν. Αυτό δεν θα γίνεται πλέον. Δεν μπορεί όλοι να έχουν 4- 5 κινητά, να τα πληρώνουν αυτά, το ρεύμα κ.ά, αλλά το νερό να μην το πληρώνουν» φέρεται να είπε ο κ.Μυλωνάς, αποτυπώνοντας μία καταγεγραμμένη πραγματικότητα, ως ριζωμένη νοοτροπία στην τοπική κοινωνία.
εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα