Δυτική Αχαΐα: Αλλάζουν όψη 13 στάσεις λεωφορείων | dete

Δυτική Αχαΐα: Αλλάζουν όψη 13 στάσεις λεωφορείων

Προτεραιότητα σε κοινωνικές, πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες, αποφάσισε να δώσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, διεκδικώντας ανάλογη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω πρότασης που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.
ΛΙΦΤΙΝΓΚ
Ειδικότερα, ο δήμος θα ζητήσει να προμηθευτεί εξοπλισμό για τη διαμόρφωση στεγάστρων σε στάσεις των Υπεραστικών Λεωφορείων, χωρίς να αποκλείεται η μεταφορά κάποιων από εκεί που είναι σήμερα ή και η κατασκευή νέων, ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό της περιοχής.
ΤΥΠΟΙ
Το σχέδιο περιλαμβάνει νέα καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα (3 θέσεων) φωτισμό, καλάθια αχρήστων και τριών τύπου στεγάστρων, πλάτους από 1,20μ. και άνω σε πεζοδρόμια πλάτους από 2,70 και άνω. Αυτά θα είναι με οπίσθια όψη από διαφανές αντιβανδαλιστικό και άθραυστο πλαίσιο. Υπάρχει και η επιλογή στεγάστρων πλάτους από 1 μ. έως 1,19μ. σε πεζοδρόμια πλάτους από 1,80 έως 2,69μ., με πλάτη πλήρως κλειστή από διαφανές πλαίσιο και αριστερά - δεξιά τελείως ανοικτό για την ελεύθερη διακίνηση των πεζών και ανακλινόμενο κάθισμα. Τέλος, υπάρχει και το στέγαστρο πλάτους από 1 έως 1,19μ. σε πεζοδρόμια πλάτους από 1,60μ. έως 1,79μ. αλλά τελείως ανοικτά και χωρίς καθίσματα.
ΚΟΣΤΟΣ
Ο προϋπολογισμός του έργου για τον δήμο θα ανέλθει στις 49.000 ευρώ περίπου, κατανεμημένα σε 13 διαφορετικά σημεία στάσεων σ' όλη την έκτασή του.

 

«Είναι καιρός να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες μας, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες» λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Ορλώφ.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ