Δυσαρέσκεια στο Παναιτώλιο: “η περιφέρεια να αποπερατώσει άμεσα το έργο στο αποχευτικό δίκτυο” | dete

Δυσαρέσκεια στο Παναιτώλιο: “η περιφέρεια να αποπερατώσει άμεσα το έργο στο αποχευτικό δίκτυο”

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Παναιτώλιο καθώς, όπως καταγγέλλεται,  οι ημιτελείς εργασίες στο αποχευτικό δίκτυο της ενότητας Θεστιέων άφησαν μισοδιαλυμένες αρκετές οδούς του χωριού  δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των οχημάτων και δημιουργώντας εστίες κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Η Κοινότητα Παναιτωλίου προέβη σε ανακοίνωση  καλώντας “την περιφέρεια και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αποπερατωθεί άμεσα το έργο που έχει δημοπρατηθεί από το 2010 και «έχει χορτάσει» υπογραφές και παρατάσεις”.

Η ανακοίνωση: 

Η ευθύνη για την εκτέλεση και αποπεράτωση του πολύπαθου έργου είναι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) και πιο συγκεκριμένα, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Η Κοινότητα Παναιτωλίου δεν μπορεί να παρέμβει στη συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά αποκλειστικά την ΠΔΕ και δεν είναι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις και τις ημιτελείς εργασίες που άφησαν μισοδιαλυμένες αρκετές οδούς του χωριού, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των οχημάτων, δημιουργώντας εστίες κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Καλούμε την Περιφέρεια και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αποπερατωθεί άμεσα το έργο που έχει δημοπρατηθεί από το 2010 και «έχει χορτάσει» υπογραφές και παρατάσεις.

Συστήνουμε στους «καλοθελητές» που επιρρίπτουν δημόσια ευθύνες στην τοπική κοινότητα Παναιτωλίου και συγκεκριμένα στον πρόεδρο, να διαβάσουν προσεκτικά τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νόμοι της αυτοδιοίκησης στα τοπικά συμβούλια και να μην παραπληροφορούν τους δημότες είτε από άγνοια, είτε με δόλο.

Η κοινότητα Παναιτωλίου θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση και θα λάβει τις δεσμεύσεις από τους αρμόδιους για την άμεση αποκατάσταση αυτής της άθλιας εικόνας που δημιουργήθηκε στο χωριό μας.