Δρόμος… για βάρκες στην Οβρυά – Το νερό έπνιξε σπίτια και αυλές | dete

Δρόμος… για βάρκες στην Οβρυά - Το νερό έπνιξε σπίτια και αυλές

Μόνο με κουπιά μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα από την οδό Λεχαινών, στην Μεταμόρφωση Σωτήρος, λίγο πριν από την Οβρυά.

Ο δρόμος μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία σε ποτάμι και το νερό έπνιξε σπίτια και αυλές μέσα σε πέντε λεπτά. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής αυτό που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της δυνατής καταιγίδας που έπεσε στην Πάτρα, δεν ήταν τόσο αποτέλεσμα της μανίας της φύσης όσο της ανεπάρκειας του συγκεκριμένου δρόμου.

Όπως υποστηρίζουν, ο δρόμος είναι γεμάτος από λακκούβες και παρά τις επανειλημμένες αναφορές που έχουν κάνει στο Δήμο για να ρίξει λίγη άσφαλτο και λίγο χώμα για να έρθει η οδός στα ίσα της, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Μιλάμε για μια μικρή οδό στην οποία βρίσκεται και το 51ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και γράφουν στο facebook, στην σελίδα "Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας": "Αν αύριο που θα αρχίσουν τα μαθήματα και τα παιδιά γεμίσουν το δρόμο τι θα γίνει σε μια όμοια περίπτωση; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν όχι ο Δήμος; Που είναι αρμόδιος; Ποιος πρέπει να μεριμνήσει για την κατάσταση; Καλές οι φιέστες και οι εκδηλώσεις, αλλά ας κοιτάξει και τα πραγματικά προβλήματα της πόλης του. Όχι μόνο βόλτες στις γειτονιές παραμονές εκλογών".