«Δρόμοι Ζωής»: Tι γράφει στο νέο του βιβλίο ο Κώστας Σημίτης; | dete

«Δρόμοι Ζωής»: Tι γράφει στο νέο του βιβλίο ο Κώστας Σημίτης;

Με νέο βιβλίο, αρκετά αυτοβιογραφικό, επανέρχεται στο προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Δρόμοι Ζωής» και θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο από τις εκδόσεις Πόλις.

Η «δράση» του βιβλίου εκτείνεται από την Κατοχή έως και το 1996 και θα έχει έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Αυτό δεν είναι το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα του κ. Σημίτη, καθώς έχουν προηγηθεί τα βιβλία σκέψης και ανάλυσης: «Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα, 1996-2004» (εκδόσεις Πόλις, 2005) και «Ο εκτροχιασμός» (εκδόσεις Πόλις, 2012). Τώρα επιχειρεί για πρώτη φορά μια αξιολόγηση της πορείας της χώρας από τα χρόνια της γερμανικής Κατοχής ως την πρώτη φορά που εξελέγη πρωθυπουργός.

Στο νέο βιβλίο του, ο κ. Σημίτης αναφέρεται στην πορεία της χώρας, στους αγώνες, στις επιτυχίες και στις αποτυχίες, στις αυταρχικές νοοτροπίες και τις πελατειακές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Στόχος του, να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες της ιστορίας μέσα από την προσωπική του μαρτυρία και τα  βιώματα και να συμβάλλει στην αναζήτηση για περισσότερη ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αυτονομία του πολίτη.