Δρακόντεια μέτρα ενόψει Πρωτοχρονιάς στη Τουρκία – Στο πόδι 37.000 αστυνομικοί | dete

Δρακόντεια μέτρα ενόψει Πρωτοχρονιάς στη Τουρκία – Στο πόδι 37.000 αστυνομικοί

«Αστακό» θα θυμίζει η Τουρκία ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς καθώς οι Αρχές πρόκειται να εκπονήσουν ένα αυστηρό πλάνο ασφαλείας με αφορμή την περσινή τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει τη συμβολή τουλάχιστον 37.000 αστυνομικών, ενώ θα απαγορευτούν οι δημόσιοι εορτασμοί. Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι περίπου 4.000 χωροφύλακες θα βρίσκονται σε υπηρεσία «Σχεδόν όλες οι ομάδες μας θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι πολίτες μας να γιορτάσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά την Πρωτοχρονιά»

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή τους στο Ισλαμικό Κράτος.   

Οι αρχές είτε απαγόρευσαν είτε ματαίωσαν για λόγους ασφαλείας δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις κεντρικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπέιογλου, Σίσλι και Μπεσίκτας, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοτικές αρχές της Σίσλι ανακοίνωσαν πως ματαίωσαν μια τετραήμερη εκδήλωση που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα αφού ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε να μειωθεί η διάρκειά της για λόγους ασφαλείας. Το δημοτικό συμβούλιο της Μπεσίκτας αρνήθηκε να δώσει άδεια για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης, ανέφερε η εφημερίδα Haberturk

Ενισχυμένη ωστόσο θα είναι η ασφάλεια και στην πλατεία Ταξίμ.