Δολοφονήθηκε με δηλητηριασμένες βελόνες ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Oυν | dete

Δολοφονήθηκε με δηλητηριασμένες βελόνες ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Oυν

Ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορεάς δολοφονήθηκε σε ένα αεροδρόμιο της Μαλαισίας, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News.

Σύμφωνα με το TV Chosun ο Κιμ Γιονγκ-ναμ σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ αφού δέχτηκε επίθεση από δύο γυναίκες με «δηλητηριασμένες βελόνες».

Οι δύο γυναίκες πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέάς και παραμένουν ακόμα ασύλληπτες.

Μιλώντας πάντως στο Reuters, η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι «ένας άγνωστος άντρας με καταγωγή από τη Βόρεια Κορέα πέθανε καθ’οδόν από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ προς το νοσοκομείο». Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει ταυτοποιηθεί η ταυτότητα του άντρα.

Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ βρέθηκε να κρύβεται στη Μαλαισία μετά την εκτέλεση τον Δεκέμβρη του 2013 του πανίσχυρου θείου του Γιανγκ Σονγκ-τεκ, που ήταν θείος και του τωρινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο 45χρονος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλ και, το 2011 επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας στο Μακάου. Αν και θεωρούνταν ο κληρονόμος πατέρα του, έπεσε σε δυσμένεια όταν συνελήφθη να προσπαθεί να εισέλθει στη Ιαπωνία με πλαστά έγγραφα και συνοδευόμενος από δύο γυναίκες και ένα παιδί. Τότε είχε δηλώσει ότι ήθελε να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ.

Αν επιβεβαιωθεί η δολοφονία του θα πρόκειται για τον πιο υψηλού προφίλ θάνατο μετά την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ-τεκ.

Η μητέρα του Κιμ Γιονγκ-ναμ, πέθανε στη Μόσχα. Ήταν μία ηθοποιός από τη Νότια Κορεά η οποία δεν παντρεύτηκε ποτέ τον πατέρα του.

Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/319140/dolofonithike-me-dilitiriasmenes-velones-o-eterothalis-aderfos-toy-kim-giongk-oyn#ixzz4YjfEuZjj