Διονύσης Σχοινάς: “Όταν έχασα τον αδελφό μου, έπρεπε να αφήσω πίσω τον πόνο μου για ν’ απαλύνω των άλλων” | dete

Διονύσης Σχοινάς: “Όταν έχασα τον αδελφό μου, έπρεπε να αφήσω πίσω τον πόνο μου για ν' απαλύνω των άλλων”

Ο Διονύσης Σχοινάς απαντάει πώς είναι να γίνεσαι γίγαντας ενώ χάνεις την αδελφή ψυχή σου, να μην πλήττεις μετά από 20 χρόνια γάμου και να μοιάζεις εργένης στα 47 σου. Πριν λίγο καιρό, ο γνωστός τραγουδιστής έχασε τον αδελφό του Αποστόλη και βυθίστηκε στο πένθος. Στο πλάι του όμως, ήταν η οικογένειά του και τον στήριξε...

Ο γνωστός τραγουδιστής μιλά στο Down Town για τον πόνο που πέρασε και την προσπάθειά του να απαλύνει τον πόνο των γύρω του και να σταθεί δυνατός...

Ποιο ήταν το τελευταίο τατουάζ που έκανες;

Το τελευταίο το χτύπησα για τον αδερφό μου.

Ο θάνατός του σου άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή;

Δεν το συζητώ. Όταν συμβαίνει στους άλλους, εκτός σπιτιού, δεν ξέρεις πώς είναι. Είναι σαν να μην έχεις γεννήσει, σαν να μην έχεις πάει φαντάρος. Όταν η εξέλιξη δεν είναι φυσιολογική, εκεί λες «πλάκα μου κάνεις». Μου δίνεις τόσα χρόνια ζωής, τόσα χρόνια επιβίωσης, ευτυχίας για να μου τα πάρεις πίσω σε ένα λεπτό και να δώσεις τόσο πόνο; Αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι γεννιόμαστε για να πάμε εκεί.

Και πώς το αποδέχεσαι τελικά;

Άλλος το ξεπερνάει με χάπια, άλλος αποζητάει τη μοναξιά, άλλος έχει ανάγκη τους φίλους και την οικογένειά του. Εγώ έπρεπε να γίνω ομπρέλα για την οικογένειά μου, να αφήσω πίσω τον πόνο μου, για να απαλύνω των άλλων. Σου βγαίνει μια δύναμη που δεν πιστεύεις ποτέ ότι έχεις. Μετά από κάτι τέτοιο, λόγω της οικογένειας, των γονιών και του παιδιού γίνεσαι Σαμψών, γίνεσαι γίγαντας. Ο αδερφός μου δεν ήταν αδερφός μου. Ήταν η γκόμενά μου. Η Καίτη έχει πει: «Δεν είμαι εγώ η αδερφή ψυχή του Διονύση, ο αδερφός του είναι».

Του χρόνου κλείνετε 20 χρόνια γάμου. Έχεις ξεχάσει τη ζωή πριν από την Καίτη;

Φυσικά! Delete η ζωή πριν από την Καίτη και delete η ζωή πριν από το παιδί. Είναι κλισέ να σε ρωτήσω πώς γίνεται να είσαι τόσα χρόνια με την ίδια γυναίκα; Θα σου απαντήσω και εγώ με κλισέ: Η συνταγή είναι ο σεβασμός, η αλληλοεκτίμηση και η αλλαγή καθημερινότητας.