Διονύσης Γάκης: Ένας Πατρινός σε καμπ της NASA!

01.08.2020 / 10:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Gakis nasa

Πλούσιος σε βραβεία και σε συμμετοχές στις ηλεκτρονικές τάξεις (188 μαθητές) είναι ο ετήσιος απολογισμός της φετινής χρονιάς από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων». Τα παιδιά παρά την καραντίνα υπό την καθοδήγηση του Αργύρη Δρίβα, Φυσικού στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλους Δ.Σ. του «Ωρίωνα» και την υποστήριξη κυρίως της Ευτυχίας Βασιλείου, φοιτήτριας στο Φυσικό Αθήνας και της Αγγελίνας Μπανιά, φοιτήτριας Ιατρικής Πάτρας,(αμφότερες βραβευμένες με μετάλλια σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής), κατάφεραν σημαντικές διακρίσεις στους μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας. Μάλιστα, τρεις μαθητές Λυκείου και άλλοι τρεις του Γυμνασίου πήραν το εισιτήριο για να συμμετέχουν στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας Νέων.
Ξεχωριστή τιμή, όμως, αποτελεί η διάκριση από τον Πατρινό μαθητή Διονύση Γάκη (φωτό), απόφοιτο του Πειραματικού ΓΕΛ Πατρών και από τον Σεπτέμβριο φοιτητή του Φυσικού Πάτρας, ο οποίος κατέκτησε το 3οβραβείο και απέκτησε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε Camp της NASA, ενώ θα στελεχώσει για 3η συνεχή χρονιά την Εθνική Ομάδα
Αστρονομίας στην προσεχή Global e-Competition on Astronomy and Astrophysics, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά αντί της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες κατέκτησε εύφημο μνεία και χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, όλοι του ευχόμαστε να κατακτήσει το χρυσό!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα