Δικαίωση για τους Led Zeppelin-ΔΕΝ έκλεψαν το «Stairway to Heaven» από τους Spirit | dete

Δικαίωση για τους Led Zeppelin-ΔΕΝ έκλεψαν το «Stairway to Heaven» από τους Spirit

Bγήκε τελικά η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει τους Led Zeppelin στη μήνυση που τους είχε γίνει σχετικά με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το τραγούδι "Stairway to heaven" toy 1971.

Ο Jimmy Page και ο Robert Plant είχαν μηνυθεί από τον Michael Skidmore, που εκπροσωπούσε τον νεκρό κιθαρίστα των SPIRIT. Η μήνυση αφορούσε τις εναρκτήριες νότες του "Stairway to heaven", οι οποίες ήταν παρόμοιες με κάποιες νότες από το instrumental "Taurus" των Spirit, που είχε βγει το 1968 και το trust που εκπροσωπούσε τον California, τον κιθαρίστα των Spirit, διεκδικούσε όχι μόνο χρηματική αποζημίωση, αλλά και να λάβει συνθετικά δικαιώματα του τραγουδιού.
120416184842_2195.jpg
(Robert Plant-Jimmy Page)

Ο Plant με τον Page, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, λέγοντας: "Είμαστε ευγνώμονες για τη συνειδητή απόφαση του δικαστηρίου κι ευχαριστημένοι που αποφάσισε υπέρ μας, αφήνοντας στην άκρη τα ερωτηματικά για την προέλευση του "Stairway to heaven" κι επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίζαμε για 45 χρόνια. Εκτιμούμε την υποστήριξη των οπαδών μας και ανυπομονούμε να αφήσουμε αυτή τη δικαστική διαμάχη πίσω μας".

Ο Page, είχε πει στο δικαστήριο, ότι ποτέ δεν είχε ακούσει το "Taurus" μέχρι το 2014, παρότι είναι πολύ καλός στο να θυμάται μουσική. Παραδέχτηκε ότι οι Led Zeppelin μοιράστηκαν τη σκηνή αρκετές φορές με τους Spirit, αλλά ποτέ δεν είχε το συγκρότημα ζωντανά. Για την ακρίβεια δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι ποτέ άκουσε το "Taurus".