Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κατά των πλειστηριασμών | dete

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κατά των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά της απόφασης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει τροπολογία από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα συλλαμβάνεται και θα παραπέμπεται στο αυτόφωρο, οποίος θα εμποδίζει τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αποτροπή του ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω, φυλάκιση. Μετά την κινητοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, τις διώξεις εναντίον πρωτοπόρων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αφού χρησιμοποίησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, ήρθε τώρα η σειρά της σχεδόν αυτόματης ποινής «για λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος» και «μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος», όπως θρασύτητα αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της (ν)τροπολογίας.

Μετά τις απόπειρες για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, έρχεται τώρα ένα ευρωχουντικής σύλληψης νομοθέτημα. Ας το ακούσουν καλά ο Κοντονής, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ που στηρίζει τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα κάθε λογής κοράκια και συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη λαϊκή κατοικία: «Υπέρτερο συμφέρον» είναι το δίκιο των εργαζόμενων και όχι το «δίκιο των θεσμών» και του κεφαλαίου, των τραπεζών και των καπιταλιστών».

Πηγή:  iefimerida.gr