ΔΗ-ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Ερωτηματικά για το ΙΡΙΣ | dete

ΔΗ-ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Ερωτηματικά για το ΙΡΙΣ

Παρόλο που έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τις πρώτες εξαγγελίες του νυν Υπουργού Υγείας για την αλλαγή της κατάστασης πλήρους ασυδοσίας που επικρατούσε (και συνεχίζει να επικρατεί) στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, καμία αλλαγή δεν έχει γίνει, ούτε φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή.

        Αν και μία αχτίδα φωτός φάνηκε με την απόφαση άρσης των αδειών από γνωστό ζευγάρι μεγαλοεργολάβων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, η κίνηση αυτή δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και πολιτική στήριξη. Αρχικά έλαβε σοβαρά υπόψη της τις καταγγελίες των εργαζομένων και με αλλεπάλληλους ελέγχους διαπιστώθηκε η διαφθορά στο χώρο της ψυχικής υγείας και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για αναστολή λειτουργίας των δομών των εν λόγω εργολάβων. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ξαφνική αλλαγή στάσης του Υπουργείου και η περαιτέρω στήριξη που δείχνει ξαφνικά στους εναπομείναντες μεγαλοεργολάβους οι οποίοι δρουν στην Ψυχική Υγεία, μέσω της απευθείας παράδοσης σε αυτούς, των επιπλέον δομών των οποίων οι άδειες λειτουργίας τους είχαν αρθεί από το Σωματείο <<ΙΡΙΣ>>.

       Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η στάση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, η οποία αντί να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της εκκαθάρισης του πολύπαθου τομέα της Ψυχικής Υγείας, συνεχίζει να στηρίζει απροκάλυπτα τους μεγαλοεργολάβους, ενώ φήμες υπάρχουν για την παροχή υποστήριξης σε έκπτωτους ιδιοκτήτες Σωματείου, οι οποίοι ελπίζουν την επιστροφή στην πρότερα διαμορφωθείσα κατάσταση. Μια επιστροφή η οποία βέβαια αν συντελεστεί, θα προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για τα ανταλλάγματα τα οποία δόθηκαν για να επιτευχθεί αυτό.

        Καλούμε το Υπουργείο να λάβει ρητή θέση για αυτό το ζήτημα, όπως επίσης και να προβεί στις πράξεις εκείνες οι οποίες θα αποδείξουν την βούληση του να λύσει το χρόνιο και λιμνάζον ζήτημα της Ψυχικής Υγείας, διαψεύδοντας όλους αυτούς οι οποίοι λόγω της ατέρμονης κωλυσιεργίας του, ευελπιστούν ότι στο τέλος δεν θα αλλάξει τίποτα και θα γυρίσουμε <<στα παλιά>>.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Γ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗ-ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ